LUKAŠENKO TVRDI: Kreće sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske
Foto: AP

putinov saveznik

LUKAŠENKO TVRDI: Kreće sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske

Planeta -

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da počinje ozbiljan sukob između ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i ukrajinske vojske.

"U Ukrajini, prema mojim informacijama, počinje ozbiljna konfrontacija i sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske. Vojska, kao niko drugi, shvata šta je sukob s Rusijom. Vojnici tamo ginu. Oni vide šta mogu, koliko su sposobni i koliko se mogu boriti. I neće moći da nastave borbu. Vidite, Rusija je promenila taktiku", rekao je Lukašenko novinarima u petak.

Lukašenko veruje da uzroke sukoba između Zelenskog i predstavnika, kako je rekao, nacionalistički orijentisane vojske treba tražiti u sporazumima između Kijeva i Varšave.

"Oni vide da je (Zelenski) odobrio Poljacima status. I čemu to vodi? Odsecanju zapada Ukrajine. Zato počinje sukob između predsednika i vojske. I siguran sam da je ukrajinska vojska spremna da odrubi glavu bilo kome", rekao je Lukašenko a preneo Tass pozivajući se na izveštaj beloruskih medija.

Beloruski lider kaže da nacionalisti žele nezavisnu Ukrajinu i "oni će odrubiti glave svakome ko danas želi da raskomada Ukrajinu".

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track