MARIN LE PEN NAPADNUTA NA ULICI: Uhvatila se za lice, odmah je opkolilo obezbeđenje (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

napad

MARIN LE PEN NAPADNUTA NA ULICI: Uhvatila se za lice, odmah je opkolilo obezbeđenje (VIDEO)

Planeta -

Lider francuske partije Nacionalno okupljanje i kandidatkinja na nedavnim predsedničkim izborima Marin le Pen pogođena je danas jajetom u glavu dok je išla ulicom tokom posete gradu Sen Amon Lez O na severu zemlje.

Le Pen su jajima zasuli simpatizeri njenih političkih protivnika, a nakon što je pogođena brzo ju je opkolilo obezbeđenje kako bi je zaštitilo. Vidno uznemirena Le Pen je odmah prebačena u kancelariju lokalnog lidera Gijoma Florkina.

Još se ne zna ko je bacio jaje, a Le Pen nije komentarisala napad, već je zahvalila svojim pristalicama koje su došle da je upoznaju. Ovo nije prvi put da politički protivnici provociraju Marin le Pen.

Tokom predizborne kampanje 13. aprila 2022. godine jedna žena je prekinula konferenciju za štampu francuske političarke.

Ona je podigla plakat na kom su fotografija Le Pen i Putina u obliku srca, aludirajući time na navodnu prorusku politiku liderke Nacionalnog okupljanja.

Obezbeđenje je odmah izbacilo iz dvorane ženu koje je podigla tu fotografiju, a Marin le Pe je vređana i pre konferencije za štampu, kada su joj vikali da je ona "Putinov saučesnik".

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track