UPAO U KOMPJUTER NASA I ŠOKIRAO SE ŠTA JE NAŠAO: Britanskog hakera ako bude izručen u SAD čeka kazna od 60 godina!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

nlo

UPAO U KOMPJUTER NASA I ŠOKIRAO SE ŠTA JE NAŠAO: Britanskog hakera ako bude izručen u SAD čeka kazna od 60 godina!

Planeta -

Geri Mekinon (56), britanski haker koji je početkom milenijuma upao u NASA-u, zbog čega su SAD tražile njegovo izručenje uz moguću zatvorsku kaznu od 60 godina, potvrdio je za San Onlajn da je bio šokiran što je sve otkrio u sistemu.

I, kaže danas, naišao je na hiljade fotografija vezanih za nepoznate leteće objekte, uključujući prikaz svemirske letelice u obliku cigare snimljene na satelitskim snimcima. On je zapis opisao kao krupni plan objekta u svemiru, sa kupolama čudnog oblika na svim stranama.

U NASA-inom sistemu je pronašao četiri povezana fascikla sa oznakama „filtrirano“, „nefiltrirano“, „obrađeno“ i „neobrađeno“, ali pošto se u to vreme povezivao sa vezom od 56k, jednostavno nije imao mogućnost preuzimanja njih.

„Uspeo sam da napravim samo jednu fotografiju pre nego što je veza prekinuta, ali na tim mapama je bilo na hiljade“, rekao je Mekinon, čija je glavna namera bila da dokaže tvrdnje bivše uposlenice NASA-e Done Hare, koja je insistirala da satelitski snimci često brišu dokaze o postojanje NLO-a.

Posle deset godina iscrpljujućih pravnih bitaka, njegovo izručenje je zaustavila tadašnja sekretarka unutrašnjih poslova Tereza ​​Mej, koja je kao razlog navela Mekinonov Aspergerov sindrom.

Dva puta je hapšen na insistiranje Amerikanaca, 2002. i 2005. godine, i optužen je za provalu u desetine kompjutera američke vojske, mornarice, vazduhoplovstva i Ministarstva odbrane, kao i još 16 kompjutera NASA-e.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track