SNAŽAN ZEMLJOTRES U ITALIJI! Osetio se i u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori! Stručnjaci: Može doći do još više udara!
Foto: Profimedia

opasno

SNAŽAN ZEMLJOTRES U ITALIJI! Osetio se i u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori! Stručnjaci: Može doći do još više udara!

Planeta -

Evro-mediteranski seizmološki centar (EMSC) snimio je zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale kod italijanske obale u Jadranskom moru.

EMSC je na Tviteru upozorio na mogućnost dodatnog potresa, a potres se osetio u Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Epicentar zemljotresa bio je 75 kilometara severozapadno od Peskare i 21 kilometar severoistočno od San Benedeta del Toronta na dubini od dva kilometra.

"U narednim satima ili danima može doći do dodatnih potresa. Ukoliko nije potrebno, klonite se oštećenih područja radi sopstvene bezbednosti. Budite oprezni i pratite informacije nacionalnih institucija", saopštio je EMSC i dodao da je reakcija na zemljotres u Ljubljani takođe bila istaknuta.

Očevici su rekli: 'Udri Mujo...'”, bio je kratak komentar, dok su Italijani mnogo opširnije prepričavali svoja iskustva.

„Sedeo sam na petom spratu, lusteri su se ljuljali, vrata ormana su se otvorila, neke knjige su ispadale“, „Osetio sam snažan drhtaj koji je pomerio stolicu ispod mene“, samo su neki od komentara.

Kurir.rs/Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track