00:52

RAT U UKRAJINI 107. DAN Zelenski: Ukrajinske snage se drže u bitkama za ključne gradove u Donbasu

blog

RAT U UKRAJINI 107. DAN Oglasile se porodice Britanaca koje su Rusi osudili na smrt; Marijupolju preti kolera?

Planeta -

Danas je 107. dan rata u Ukrajini

NAJVAŽNIJI DOGAĐAJI, Petak, 10. jun

* Ukrajinski vojni obaveštajac: Gotovo da nemamo više oružja, sad sve zavisi od Zapada

* Zelenski objavio kakva je situacija na terenu

London: Borbe oko Severodonjecka, Marijupolju preti kolera

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas, pozivajući se na obavštajne podatke, da se borbe oko Severodonjecka na istoku Ukrajine nastavljaju, a da je Rusija ponovo preuzela kontrolu nad većim delom grada. U saopštenju se takođe upozorava da se lučki grad Marijupolj na jugu Ukrajine suočava s rizikom od velike epidemije kolere, dok su medicinske službe po svoj prilici već blizu kolapsa.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u oblastima Harkova, Donjecka i Luganska

Savetnik Zelenskog odgovorio na to što je Putin uporedio postupke Rusije u Ukrajini sa postupcima cara Petra Velikog

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak odgovorio je na komentare Vladimira Putina u kojima ruski predsednik upoređuje svoje trenutne postupke sa postupcima ruskog cara Petra Velikog iz 18. veka.

Kaže da to pokazuje zašto bi ruski protivnici trebalo da prestanu da govore o "spašavanju obraza" te zemlje i umesto toga da započnu raspravu o "trenutnoj deimperijalizaciji" Rusije.

Porodice Britanaca koje su Rusi osudili na smrt: Oni nisu plaćenici

Članovi porodica Britanaca osuđenih na smrt u Donjecku ispričali su kako se osećaju nakon presude.

Kažu da dvojica vojnika nisu plaćenici i da bi se prema njima trebalo odnositi sa poštovanjem.

Putin: Gvozdena zavesa neće pasti na našu ekonomiju

Predsednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da nikakva gvozdena zavesa neće pasti na rusku ekonomiju uprkos sankcijama koje je uveo Zapad jer se Moskva neće zatvoriti od ostatka sveta kao što je to učinio Sovjetski Savez.

Upitan o mogućim sporazumima sa partnerima kao što su Kina i Indija usred ''zatvaranja'' ruske ekonomije, Putin je, govoreći uoči ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu sledeće nedelje, rekao da će ruska ekonomija ostati otvorena, prenosi Ju-es njuz.

Ukrajinske snage se 'drže' u ključnim bitkama u Donbasu

Ukrajina se ''drži'' u bitkama za ključne gradove na frontu u Donbasu, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prenosi britanski Gardijan.

Dajući brzo ažuriranje situacije u Donbasu tokom svog poslednjeg obraćanja naciji, Zelenski je rekao: Situacija na frontu danas je bez značajnijih promena. Severodonjeck, Lisičansk i drugi gradovi Donbasa, koje okupatori sada smatraju ključnim ciljevima, se drže.

On je dodao da su ukrajinske snage napravile pozitivne korake u regionu Zaporožja i Harkova i da su u procesu ''oslobađanja naše zemlje''.

- Napredujemo u Zaporoškoj oblasti, gde uspevamo da osujetimo planove okupatora. Postepeno idemo napred u Harkovskoj oblasti, oslobađajući našu zemlju. Održavamo odbranu u pravcu Nikolajeva, dodao je.

Ukrajinski vojni obavještajac: Gotovo da nemamo više oružje, sad sve zavisi od Zapada

Zamenik šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe rekao je u razgovoru za Gardian da Ukrajina gubi od Rusije na prvoj liniji fronta i da se sada gotovo isključivo oslanja na oružje sa Zapada kako bi Rusiju držala podalje.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track