04:27

RUSIJA ĆE POBEDITI U RATU? General major Forca: Od početka se znalo da Ukrajina NEMA ŠANSE, Rusi su ih u prvoj fazi napada RAZBILI

bliži se kraj rata?!

RUSIJA ĆE POBEDITI U RATU? General major Forca: Od početka se znalo da Ukrajina NEMA ŠANSE, Rusi su ih u prvoj fazi napada RAZBILI

Planeta -

Sto deseti je dan rata u Ukrajini, a kako vreme odmiče Rusija je u prednosti u odnosu na Ukrajinu, smatraju urednik rubrike Planeta u Kuriru Andrej Mlakar i general major u penziji Božidar Forca.

Od prvobitnog scenarija munjevitog rata, pa do progonoza o dugotrajnom sukobu, jedino što je izvesno su razaranja i gubici ljudskih života.

Ukraina, Rat, Rusija
foto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Da li je diplomatija odavno izgubila korak sa stanjem na bojištu? Da li su se Evropa i svet navikli na rat, i da li posle korone imamo novu tragičnu normalnost života sa ratom čiji se kraj ne nazire?

Svakog dana se čuje da je ovaj ili onaj grad ključan za jednu ili drugu stranu, Kijevu nikad dosta oružja, dok Moskva umešno koristi svaku pukotinu u sankcijama koje je Zapad uveo protiv nje.

kurir tv
foto: Kurir televizija

O tome koliko smo daleko od velike mirovne konferencije koja bi trebalo da stavi tačku na ovaj rat, govorili su u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji urednik rubrike planeta u Kuriru Andrej Mlakar i general major u penziji Božidar Forcu.

- Vreme više radi za Rusiju nego za Ukrajinu. Nekoliko gradova i naselja je već palo. Donjeck je ceo u rukama ruskih snaga, Azot je pod blokadom, presečena je ruta prema Lisičanskom. Generalno, ruske snage imaju premoć u artiljeriji. Na jedno artiljerijsko oružje Ukrajinaca ide 20 ruskih. Ukrajinci imaju dnevno 1000 granata, Rusi 80.000. Rusi gledaju kako da izbegnu smrt civila, njima se ne žuri - rekao je Mlakar

kurir tv
foto: Kurir televizija

General major u penziji Forca smatra da se od početka rata znalo da Ukrajina nema šanse za pobedu, kao i da su im već u prvoj fazi oružane snage bile razbijene.

- Rat se raširio u sve dimenzije. Amerika je uspela da isprovocira Rusiju da uđe u Ukrajinu. Sada će Evropa da bude NATO i to je američki cilj. Ovo je asimetričan sukob, od početka se znalo da Ukrajina nema šanse. Sa onim što je Rusija uradila u prvoj fazi, ukrajinske oružane snage bile su razbijene. Ukrajina nema oružane snage, to je stara logika, ukrajina ide masom protiv tehnologije. Rusija bira i vreme i mesto i način napada. Ovu pomoć koju Zapad pruža Ukrajini njima samo šteti - izjavio je general major u penziji Forca gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Božidar Forca
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:22

RUSIJA PO DOKTRINI IMA PRAVO DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE! Pukovnik upozorio da preti TREĆI SVETSKI RAT ukoliko Ukrajina ovo uradi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track