RESTORAN GOSTE SLUŽI UZ POMOĆ ROBOTA MAČKE: Jeftiniji je od ljudskog osoblja, a može čak i da peva VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

21.vek

RESTORAN GOSTE SLUŽI UZ POMOĆ ROBOTA MAČKE: Jeftiniji je od ljudskog osoblja, a može čak i da peva VIDEO

Planeta -

Jedan britanski restoran se u nedostatku osoblja okrenuo robotima za pomoć.

Robot u obliku mačke odradio je svoju prvu smenu u restoranu u Velikoj Britaniji kako bi pomogao u rešavanju problema nedostatka osoblja.

BelaBot, robot za isporuku koji je kreirala kineska tehnološka kompanija Pudu, "regrutovao" je restoran Bela Italija u Kambriji.

Robot može da se kreće između stolova i kuhinje, a ljudsko osoblje ili klijenti moraju samo da utovare i istovare poslužavnike.

Kompanija Big Tejbl, koja je vlasnik ovog i drugih lanaca restorana u Britaniji, saopštila da je pokrenula probu u nastojanju da "podstakne inovacije i unapredi iskustvo u restoranima“ i da je sada "najveći lanac restorana u Velikoj Britaniji koji je uveo robotsku tehnologiju“.

BelaBot ima četiri police, tako da može da posluži četiri stola odjednom, pa čak i da razgovara sa gostima. Pošto je u obliku mačke, robot će "mjaukati" kako bi pozvao mušterije da uzmu svoje porcije.

Na ovaj način, navode vlasnici, ljudsko osoblje će moći da se pozabavi "emocionalnim" potrebama kupaca poput žalbi i specifičnih zahteva.

Svaki BelaBo može da izvrši do 400 isporuka svakog dana. U stanju je da se kreće oko prepreka i svojih kolega robota.

Vodeća cena za robote prijateljskog lica je 20.000 dolara, što je manje od troškova zapošljavanja konobara sa minimalnom platom za 40 sati nedeljno.

Kuhinjsko osoblje će staviti hranu na jednu od polica mačjeg robota koji će je potom nositi gostima. Za posebne prilike, robot može čak da nastupa i zabavlja i peva "Srećan rođendan".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track