VIŠE OD 200 SPASILACA IZVLAČI GLUVONEMOG DEČAKA IZ BUNARA: Raul (10) zarobljen 4 dana, ne razume da hoće da mu pomognu VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

akcija

VIŠE OD 200 SPASILACA IZVLAČI GLUVONEMOG DEČAKA IZ BUNARA: Raul (10) zarobljen 4 dana, ne razume da hoće da mu pomognu VIDEO

Planeta -

Više od 200 spasilaca u indijskom selu Piharid u Čatisgarhu pokušava da izvuče desetogodišnjeg gluvonemog dečaka Raula Sahua koji je pre četiri dana pao u bunar dubok preko 60 metara, prenosi Indijan Ekspres.

Bageri pokušavaju da prokopaju tunel pored bunara širokog samo jedan metar, a loši vremenski uslovi, kamenit predeo, zmije otrovnice i škorpioni koji tu žive dodatno otežavaju akciju spasavanja.

Obližnji seljani ručnim pumpama pokušavaju da izvuku vodu iz bunara.

Pokušavaju da dečaku isporuče kiseonik uz pomoć cevi. U akciju spasavanja uključili su se i vojska i sektor za vanredne situacije.

Dečak je upao u bunar, koji je iskopan pre nekoliko dana, dok se u petak igrao u dvorištu porodične kuće.

Dečakovi roditelji, Lala Ram Sahu i Gita Sahu, shvatili su da je njihov najstariji sin Raul nestao. Posle duže potrage, dečaka su pronašli u bunaru.

Komunikacija sa Raulom je otežana zbog činjenice da je gluv i ima smetnje u razvoju. Spasilačke ekipe su razmišljale da ga izvuku bacanjem užeta, ali Raul ne shvata da pokušavaju da ga izvuku.

"Hranu koju šaljemo uzima užetom, ali je ne hvata", rekao je jedan spasilac.

Zbog obližnjeg kopanja, promene pritiska i vlažnog tla u bunaru, voda se napunila Rahulu do grla. Spasilačke službe prate stanje dečaka kamerom.

Sedeći u vodi do kolena više od 60 sati, Rahul je pokazao hrabrost, kažu spasioci.

"On jede, spava, pa čak i pomaže da izbaci vodu kroz prozor. Njegova porodica pokušava da razgovara sa njim kroz rupu i kameru koju smo poslali", rekao je on.

"Samo želimo da se naše dete bezbedno vrati. Za to se moli celo selo", rekla je Šjama Bai, Raulova baka.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track