UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NASILJA POSTAO VIRALAN Mladoženja udario mladu, jer ga je pobedila u igrici, preti mu minimalna kazna VIDEO
Foto: Profimedia

15 DANA ZATVORA

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NASILJA POSTAO VIRALAN Mladoženja udario mladu, jer ga je pobedila u igrici, preti mu minimalna kazna VIDEO

Planeta -

Mladoženja nasilnik koji je usnimljen kako udara svoju ženu u glavu na dan njihovog venčanja nakon što ga je pobedila u jednoj igrici optužen je za ovaj napad.

Neimenovani mladoženja, pretukao je svoju verenicu nakon što je pobedila u trci u otpakivanju slatkiša koju su organizovali gosti na njihovom venčanju u južnom regionu Surkhandario 6. juna, a snimci su postali viralni na internetu.

Video je privukao pažnju Šavkate Mirzijojeve, ćerke predsednika te zemlje, koja je osudila napad, što je navelo policiju da pronađe par.

Policajci kažu da je muškarac sada optužen za 'huliganizam', ali mu preti samo 15 dana zatvora i novčana kazna ako bude proglašen krivim, prenosi Dejli mejl.

Komitet u gornjem domu uzbekistanskog parlamenta rekao je da se mladić "izvinio nevesti i izrazio žaljenje zbog svojih postupaka" na saslušanju u komšiluku kojem su prisustvovale starešine zajednice i rođaci para.

Istog dana, mlada i mladoženja su se pomirili i sada žive zajedno, saopštio je komitet.

Govoreći protiv nasilja, gospođa Mirzijojeva je rekla: Ne treba da ćutimo o takvim slučajevima, ne treba da se pretvaramo da su jednokratni.

- Zato nam je potrebno obrazovanje koje otvara horizonte i čini žene nezavisnim i snažnim, dodala je.

Uzbekistan ima istoriju ugovorenih brakova, iako su oni danas manje uobičajeni. Nejasno je da li je ovo bio ugovoreni brak.

Snimci sa venčanja postali su viralni na društvenim mrežama u centralnoj Aziji, a ljudi su ljutito reagovali korisnici Tvitera.

- Ovo je tako tužno, napisala je jedna osoba na platformi društvenih medija. Nadam se da će smoći hrabrosti da ga optuži i da ga pozove na odgovornost za svoje postupke.“

'Kakav užas!' napisao je drugi.

Treći je napisao: ''Užasno je koliko je ovo normalizovano. Nadam se da će pobeći od njega pre nego kasnije“.

List podseća da ovo nije prvi put da se pojavio snimak na kojem se vidi mladoženja kako udara mladu u toj zemlji, 2019. godine, snimak sličnog incidenta u Uzbekistanu privukao je pažnju javnosti.

Na snimku se vidi kako mladoženja ljutito udara mladu nakon što ga je ona zadirkivala pretvarajući se da mu oduzima svadbenu tortu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track