BANKROTIRAO REVLON: Kozmetički gigant nije mogao da se izbori sa Kajli Džener i Rijanom
Foto: Andre M. Chang / Zuma Press / Profimedia

ekonomska kriza

BANKROTIRAO REVLON: Kozmetički gigant nije mogao da se izbori sa Kajli Džener i Rijanom

Planeta -

Revlon, 90-godišnji kozmetički gigant, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 zbog svog rastućeg duga i sve veće konkurencije.

Proizvođač lakova za nokte i karmina rekao je da će mu ovaj potez omogućiti da "strateški reorganizuje” svoje finansije, ukazujući na "ograničenja likvidnosti” izazvana prekidima lanca snabdevanja i inflacijom.

"Današnja prijava će omogućiti Revlonu da ponudi našim potrošačima kultne proizvode koje smo isporučivali decenijama, istovremeno pružajući jasniji put za naš budući rast“, ​​rekla je izvršna direktorka Revlona Debra Perelman u saopštenju.

Ona je dodala da je "izazovna struktura kapitala ograničila našu sposobnost da se krećemo kroz makroekonomska pitanja kako bismo zadovoljili ovu potražnju“.

Revlon je poslednjih godina pretrpeo žestoke udarce od stratap kompanija koje podržavaju poznate ličnosti, kao što su Kajli kozmetiks Kajli Džener i Rijanin Fenti Bjuti.

Takođe je pogođen problemima sa snabdevanjem, pogoršanim pandemijom kovida. Nedostaci proizvoda bili su još jedan faktor koji je doveo Revlon u bankrot, a analitičari kažu da je malo verovatno da će oni biti rešeni u bliskoj budućnosti.

Kompaniju su 1932. godine osnovali braća Čarls i Džozef Revson i Čarls Lahman. Revlon je izašao na berzu 1996., a 2016. kupila ih je Elizabet Arden za 870 miliona dolara. Pod njihovom "kapom" je više vrhunskih brendova, uključujući mirise Britni Spirs i Kristine Agilere.

Revlonova prodaja je zaostajala tokom godina i 2021. pala je za 22% u odnosu na nivo iz 2017. godine. Akcije su pale za više od 80 odsto od početka godine.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track