RUSKI MEDIJI: Ukrajinskim nacionalistima ide loše! Komandant jednog bataljona ubijen, vođa Ajdara se predao snagama LNR!
Ilustracija, Foto: Profimedia, screenshot

rat u ukrajini

RUSKI MEDIJI: Ukrajinskim nacionalistima ide loše! Komandant jednog bataljona ubijen, vođa Ajdara se predao snagama LNR!

Planeta -

U Harkovskoj oblasti likvidiran je komandant ukrajinskog dobrovoljačkog bataljona „Karpatska seč” Oleg Kucin, prenosi agencija Ana njuz.

Detalji operacije likvidacije još nisu poznati. Bivša poslanica Vrhovne rade Irina Farion rekla je da je Kucin poginuo od direktnog pogotka tokom sastanka sa komandnim štabom.

Dobrovoljački bataljon „Karpatska seč“ formiran je od ukrajinskih nacionalista 2014. Od tada je Kucin učestvovao u ratnim dejstvima u Donbasu.

Trenutno militanti iz bataljona deluju u pravcu Izjuma. U maju ove godine deo bataljona je ušao u redove Oružanih snaga Ukrajine kao 49. odvojeni pešadijski bataljon kopnene vojske.

Ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnik rekao je da je u predgrađu Severodonjecka potvrđena predaja boraca nacionalističkog bataljona Aidar.

"U predgrađu Severodonjecka Metelkino potvrđena je predaja ajdarovaca zajedno sa njihovim vođama. Selo je potpuno očišćeno", napisao je on na Telegram kanalu.

Ranije je izvor u agencijama za provođenje zakona za RIA Novosti rekao da je jedan od komandanata ukrajinskog nacionalističkog bataljona „Ajdar“ uhvaćen prilikom zauzimanja sela Metelkino.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track