SEDI, PRIČAJ, IDI: Bajden novinarima otkrio puškicu koju je osoblje pripremilo pred važan sastanak! Amerika u šoku! FOTO
Foto: Shawn Thew - Pool via CNP / Zuma Press / Profimedia

bruka

SEDI, PRIČAJ, IDI: Bajden novinarima otkrio puškicu koju je osoblje pripremilo pred važan sastanak! Amerika u šoku! FOTO

Planeta -

Predsednik Bajden je u četvrtak nehotice podigao komično detaljnu puškicu koju je pripremilo njegovo osoblje i uputilo gafovima sklonom lideru slobodnog sveta da „zauzme svoje mesto“ i da ograniči svoje primedbe na „2 minuta“.

Fotograf je snimio dokument kada ga je Bajden držao obrnuto na sastanku sa rukovodiocima vetroelektrana, kojem je prisustvovao nakon što je preskočio jutarnji sastanak svoje administracije sa naftnim kompanijama o borbi protiv rekordnih cena benzina.

Pripremljena uputstva za Bajdena – pod naslovom „Redosled događaja“ – govore Bajdenu da „uđe u Ruzveltovu sobu i pozdravi učesnike“.

Zatim, u novinama piše: „Sedi na svoje mesto".

Otkucana beleška kaže da po dolasku novinara „VI dajete kratke komentare (2 minuta)“.

Džo Bajden
foto: Profimedia

Kada novinari odu, „Postavite Liz Šuler, predsednici, AFL-CIO, pitanje“, a zatim „zahvaljujete se učesnicima“ i „VI odlazite“.

Bajdenovo korišćenje puškica na događajima ranije je bilo neprijatno, kao što je bio slučaj prošlog jula, kada je jedan pomoćnik načrčkao: „Gospodine, nešto vam je na bradi“. Bajden je takođe držao tu belešku pa se suočio sa novinarima i fotografima.

Bajden se navodno naljutio na osoblje koje pokušava da kontroliše njegove poruke do te mere da su čak u suprotnosti sa njegovim neočekivanim javnim izjavama bez konsultovanja sa njim.

Bajden je navodno podsetio osoblje da je on predsednik nakon što su rekli da nije mislio ono što je rekao u martu kada je pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da bude smenjen sa vlasti zbog ruske invazije na Ukrajinu.

„Takozvana kampanja sređivanja nereda, rekao je savetnicima, potkopava ga i guši autentičnost koja je podstakla njegov uspon. Što je još gore, to podstiče republikansku tvrdnju da on ne komanduje u potpunosti“, objavio je En-Bi-Si Njuz prošlog meseca.

Dan nakon Bajdenove opaske o Putinu, šef osoblja Bele kuće Ron Klain je retvitovao poruku dopisnika CNN-a iz Bele kuće Džona Harvuda u kojoj se kaže da Bajdenova primedba pokazuje „značajan nedostatak discipline“.

Republikanci često optužuju 79-godišnjeg predsednika zbog mentalnog pada. Bivši predsednik Donald Tramp izjavio je uoči izbora 2020. da je Bajden kognitivno „loš“.

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track