KO JE NAPADAČ IZ OSLA?! Izbeglica iz Irana, doselio se u Norvešku kada je imao 12 godina, sada je optužen za terorizam FOTO
Foto: EPA/Javad Parsa

stravičan napad u popularnom baru

KO JE NAPADAČ IZ OSLA?! Izbeglica iz Irana, doselio se u Norvešku kada je imao 12 godina, sada je optužen za terorizam FOTO

Planeta -

Osumnjičeni za terorizam koji je sinoć uhapšen zbog ubistvo dve osobe i ranjavanje još 21 u gej baru u Oslu identifikovan je kao 42-godišnji bivši vodoinstalater rođen u Iranu.

Zaniar Matapur je rođen u Iranskom Kurdistanu pre nego što je kao izbeglica došao u Bergen u Norveškoj sa 12 godina, prenosi Dejli mejl.

On je rano jutros optužen za dva ubistva, pokušaj ubistva i terorizam nakon homofobičnog terorističkog napada u pabu u centru grada.

Norveška
Norveškafoto: EPA/Javad Parsa

Norveška policijska služba bezbednosti (PST) istražila je Matapura, koji ima niz mentalnih bolesti pre samo mesec dana, ali je odlučila da on "ne predstavlja neposredna pretnja", izvestio je norveški nacionalni emiter VG.

Osumnjičeni poznat je službama bezbednosti od 2015. godine, navodi PST.

On je naveo da je reč o norveškom državljaninu poreklom iz Irana koji je od ranije "poznat policiji", ali je do sada kažnjavan samo zbog lakših krivičnih dela.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track