ČIJI JE VEĆI? Trudo i Džonson upoređivali avione, britanski premijer priznao da je njegov "vrlo skroman" VIDEO
Foto: Chiasson Paul/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

g7

ČIJI JE VEĆI? Trudo i Džonson upoređivali avione, britanski premijer priznao da je njegov "vrlo skroman" VIDEO

Planeta -

Iako je samit G7 u Nemačkoj jedan od težih za lidere najrazvijenijih zemalja sveta, britanski i kanadski premijer nisu odoleli da uporede veličinu svojih aviona.

Džastin Trudo i Boris Džonson doleteli su na samit u Nemačkoj svako u svom avionu i uprkos gustom rasporedu našli vremena da se našale. Kako prenose britanski mediji, Džonson je Trudou rekao da je video kanadski avion na pisti, na šta mu je Trudo šaljivo odgovorio da je britanski Erbas veći od njegovog. Džonson je uzvratio da je njegov avion "vrlo skroman".

Džonsonov A321 je dug 44,5 metara i kraći je od Trudoovog CC-150 Polarisa koji ima dužinu od 46,6 metara. Zanimljivo je da, iako manji, Džonsonov avion može da preveze više putnika - 244 u poređenju sa Trudoovih 194.

Posle sastanka sa Trudoom, Džonson je imao neprijatan susret sa francuskim premijerom Emanuelom Makronom u jeku anglo-francuskih tenzija oko rata u Ukrajini, problema sa ribarima u La Manšu i Bregzita.

Dok Makron upozorava da ruskog lidera Vladimira Putina ne treba ponižavati, Džonson je zauzeo mnogo tvrđi stav i proteklih nedelja poziva NATO saveznike da se "čvrsto" odupru Putinovoj agresiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track