PRINC VILIJAM IZGUBIO ŽIVCE Izdrao se na fotografa: Odvratan si! Kako se usuđuješ? Sram te bilo!
Foto: Profimedia

dvorski skandal

PRINC VILIJAM IZGUBIO ŽIVCE Izdrao se na fotografa: Odvratan si! Kako se usuđuješ? Sram te bilo!

Planeta -

Britanska kraljevska obitelj u sukobu je sa JuTjubom nakon što je na toj platformi objavljen video na kojem se vidi kako princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, urla na fotografa.

Kako prenosi Telegraf, snimak koji je postoa viralan a onda blokiran na platformi, prikazuje vidno uzrujanog vojvodu kako se svađa s fotografom nakon što je snimljen na vožnji biciklom sa svojom porodicom.

Princ Vilijam (40) je snimljen kako viče na fotografa optužujući ga da ih "uhodi". Iz Kensingtonske palate tvrde da je to kršenje privatnosti porodice.

"Mislio sam da ste već naučili", čuje se Vilijam kako govori fotografu na snimku koji je postavljen u ponedeljak, više od godinu dana nakon incidenta.

Ovaj incident samo je jedan od izazova sa kojima se kraljevska porodica suočava u eri interneta , a u kojoj ne važe pravila kojih su se pridržavali tradicionalni mediji koji ne objavljuju fotografije i snimke kraljevske porodice u privatnim okolnostima, a naročito ne snimke malih prinčeva i princeza, piše Telegraf.

Vojvoda, koji je kao dečak bio svedok majčinog bolnog iskustva sa paparacima, godinama je dogovarao aranžman sa medijima na osnovu kog svake godine odobrava mali broj fotografija dece u znak priznanja njihove buduće javne uloge, istovremeno insistirajući na njihovoj potpunoj privatnosti ostatak vremena.

Međutim, fotografije i snimci njegove dece redovno se objavljuju na društvenim mrežama i prodaju evropskim publikacijama koje imaju različite medijske zakone od onih britanskih.

Vojvoda je i ranije bio vrlo kritičan prema društvenim mrežama i njihovom pristupu lažnim vestima, pitanjima privatnosti i sajber maltretiranju, optužujući ih da ne shvataju ozbiljno probleme.

Najnoviji video snimljen je u januaru 2021. u blizini Anmer hola u Norfoku gde su se vojvoda, vojvotkinja i njihovo troje dece vozili biciklima po seoskoj stazi.

Na snimku se vidi vojvoda kako se sukobljava sa fotografom koji je tvrdio da je bio u tom području na javnom putu.

"Izašao si da nas potražiš", insistirao je vojvoda. "Kako se usuđuješ da se ponašaš tako kako si se ponašao sa mojom decom? Kako se usuđuješ? Vi nas ovde uhodite, nas i našu decu. U subotu sam sa decom na mirnoj vožnji biciklom. Nećeš mi reći ni svoje ime... Ti si nečuven, odvratan si, stvarno jesi. Kako se usuđuješ tako da se ponašaš?'', čuje se vojvoda.

Van kadra se čuje i vojvotkinja Ketrin: "Ovo je naš vikend sa decom. Prošao si pored nas ispred naše kuće, videla sam te".

Fotograf poriče da je bio u blizini kuće, rekavši da se držao javnih puteva i da se nije skrivao nakon što je shvatio da porodica ide prema njemu.

Vojvoda, čija su deca bila uzrujana, onda u jednom trenutku zove svoje obezbeđenje i odbija da dopusti fotografu da se udalji pre nego što policija stigne da uzme njegove podatke.

"Hvala što ste nam pokvarili dan", poručio je za kraj princ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track