POTRESNE FOTOGRAFIJE IZ KREMENČUGA Na mestu gde je bio tržni centar ostalo zgarište
Foto: Ap

ruska invazija na ukrajinu

POTRESNE FOTOGRAFIJE IZ KREMENČUGA Na mestu gde je bio tržni centar ostalo zgarište

Planeta -

Vazdušni napad na zalihe municije u Kremenčugu u Ukrajini izazvao je požar u zatvorenom trgovačkom centru u blizini, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojska je potvrdila vazdušni napad na ukrajinski grad Kremenčug u ponedeljak, ali tvrde da su ciljali zalihe zapadnog oružja, prenela je RT.

Rusko ministarstvo navelo je da se lokacija nalazi u blizini fabrike "Kredmaš". Vojska tvrdi da je zapadna municija detonirala i izazvala požar u tržnom centru, koji više nije radio.

1 / 12 Foto: EPA/ State Emergency Service Of Ukraine

CNN prenosi da je ruski vazdušni napad pogodio u ponedeljak tržni centar u Kremenčugu u centralnoj Ukrajini, zapalivši zgradu i izazvavši operaciju potrage i spasavanja koja je nastavljena tokom noći.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je tržni centar bio prepun ljudi u trenutku kada ga je Rusija navodno napala. Prema poslednjem izveštaju o žrtvama, u incidentu je poginulo 18, a povređeno 59 osoba, a 25 ranjenih je prebačeno u bolnicu.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track