SITUACIJA U LISIČANSKU VEOMA TEŠKA Gajdaj: Ruske snage pokušavaju da upadnu u grad
Foto: EPA / STR

rat u ukrajini

SITUACIJA U LISIČANSKU VEOMA TEŠKA Gajdaj: Ruske snage pokušavaju da upadnu u grad

Planeta -

Situacija u istočnom ukrajinskom gradu Lisičansku je ''veoma teška'' jer trpi pojačano bombardovanje od strane ruskih snaga koje pokušavaju da upadnu u naseljeno mesto.

- Situacija u i oko Lisičanska je sada veoma teška. Nema centralnog vodosnabdevanja, nema gasa, nema struje, rekao je u utorak načelnik Luganske regionalne vojne administracije Sergej Gajdaj. Borbena dejstva se stalno nastavljaju.

Gajdaj je rekao da ruske snage u toj oblasti ulažu sve svoje napore u juriš na grad.

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajinifoto: EPA/Vasiliy Zhlobsky

- Cela ova ruska horda ima za cilj da napadne Lisičansk, rekao je Gajdaj, optužujući Rusiju da namerno gađa civilnu infrastrukturu.

-Škole, vrtići, kulturni objekti, bolnice, baze Državne službe za vanredne situacije u kojima se ljudi okupljaju radi evakuacije, humanitarni štabovi, potpuno je sve uništeno, rekao je.

Hajdaj je takođe rekao da su ruske snage pretrpele značajne gubitke i da su morale da se oslone na stariju opremu za nastavak napada.

-Danas već vidimo da koriste staro oružje. Odnosno, ne samo moderna oprema poput T-80, već i T-64, pa čak i T-62. To su već potpuno zastareli modeli tenkova, rekao je on.

-Oni koriste sve što je moguće i nemoguće, naglasio je.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track