RAKETAMA ĆEMO POKRITI 100 ODSTO ZAPADNE EVROPE Putinov čovek opet brutalno preti
Foto: Printscreen/YouTube

rat u ukrajini

RAKETAMA ĆEMO POKRITI 100 ODSTO ZAPADNE EVROPE Putinov čovek opet brutalno preti

Planeta -

Voditelj ruske državne televizije upozorio je da je zemlja spremna da se suprotstavi NATO-u dok tenzije između Moskve i Zapada nastavljaju da eskaliraju zbog rata u Ukrajini.

Govoreći u nedelju na državnoj televiziji Kanal 1, televizijski voditelj Vladimir Solovjov rekao je da Rusija koristi samo 18 odsto svoje vojske u Ukrajini i da je spremna za sukob s NATO-om ako to bude potrebno, prenosi Njuzvik.

Andrej Guruljov, zamenik Državne dume i bivši zamenik komandanta ruskog Južnog vojnog okruga, koji je takođe govorio u emisiji, pohvalio se da ruska nuklearna sposobnost znači da ona može da ''likvidira sva sredstva za napad koji prete teritoriji Rusije''.

Dvojica muškaraca razgovarali su o koridoru Suvalki, strateški važnom području jugozapadno od granice Poljske i Litvanije, i najkraćem kopnenom putu od kopnene Rusije do njene eksklave Kalinjingrada.

U najnovijoj eskalaciji petomesečnog rata, preti da dođe do sukoba oko ruske enklave. Moskva je zapretila neodređenom ''odmazdom'' zbog ograničenja kopnenih pošiljki za Kalinjingrad.

Solovjov je rekao da su politički lideri na Zapadu "imali srčani udar" kada su beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i ruski kolega Vladimir Putin razgovarali o raketnim sistemima Iskander i avionima Suhoj.

Guruljov je rekao da će Iskander biti stacioniran uz zapadnu belorusku granicu i "pokriti 100 odsto zapadne Evrope". Iskander rakete mogu nositi nuklearne glave.

Guruljov: 9 od 10 projektila će doći do cilja

- Sa svim našim odbrambenim sistemima, uključujući i one iz uvoza, njihova efikasnost je 90 odsto, rekao je on.

- Devet od deset projektila doći će do cilja, a jedan mogu da sruše, događa se. Verujem da bi to bio sjajan rezultat i naši bi neprijatelji o tome trebali dobro razmisliti kad nas provociraju da upotrijebimo nuklearno oružje, rekao je Guruljov, prenosi Njuzvik.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track