15:17

AMERIKA SPREMA RAT U EVROPI Kovač UPOZORAVA na strašan scenario: SAD se neće direktno umešati OTKRIO NA KOGA NATO RAČUNA

međunarodna kriza u ukrajini

AMERIKA SPREMA RAT U EVROPI Kovač UPOZORAVA na strašan scenario: SAD se neće direktno umešati OTKRIO NA KOGA NATO RAČUNA (VIDEO)

Planeta -

Sto dvadest četvrtog dana rata u Ukrajini, međunarodna agencija za atomsku energiju saopštila je da je ponovo izgubila vezu sa svojim nadzornim sistemima koji prate nuklearni materijal u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini.

Ukrajina, Rusija, rat, NATO
foto: Shutterstock, Profimedia

Najveću evropsku nuklearnu elektranu, koju, inače, drže Rusi, nadzorna organizacija želi što hitnije da pregleda.

Sjedinjene američke države i njihovi saveznici blokirali su ili zamrzli više od 330 milijardi dolara ruskih sredstava od početka sukoba u Ukrajini, saopštilo je američko ministarstvo finansija.

Gosti u studiju bili su Mitar Kovač, general-major u penziji i Neven Cvetićanin, predsednik Foruma za strateške studije i viši naučni saradnik na Institutu društvenih nauka.

- Sukob će biti nastavljen sve dok se ne ostvare politički i bezbednosni ciljevi Ruske federacije na tom prostoru. Prijem Švedske i Finske u NATO i pitanje o tome je dolivanje ulja na vatru. To neće delotvorno delovati i na samu situaciju na terenu. Sve govori da će ovaj sukob potrajati duže - rekao je za jutarnji program Kurir televizije Mitar Kovač, general-major u penziji.

rusija
foto: Kurir televizija

Kovač je u jutranjem programu Kurir televizije rekao i da Amerika priprema Evropu za rat.

- Milsim da tih 300.000 NATO vojnika samo će povećati potrebu mobilizacije ruske vojske na istoku i razmišljanja o nekom evropskom ratu, koji sve više Amerika priprema, nažalost, u budućem vremenu, jer sve ovo što NATO čini, širenje ovog proistora, i vremena i oružja, ide u prilog da se projektuje evropski rat u kome bi NATO, prvenstveno evropske članice uzele veliko učešće. Ne verujem da će se Amerika umešati sa svojim vojnicima - rekao je Kovač.

rusija
foto: Kurir televizija

Sve veći ekonomski pritisak EU vrši se na Rusiju, Britanija je uvela sankcije za još 13 osoba uključujući i Putinovu rođaku. Ekonomski pritisak na Rusiju je sve jači.

rusija
foto: Kurir televizija

- To znači da se pokušava da se ekonomskim merama da se utiče na Rusiju. Treba razdvojiti ono što je depozit Ruske federacije 300 milijardi i ono što je u privatnom vlasništvu Rusa 30 milijardi - rekao je Neven Cvetićanin, predsednik Foruma za strateške studije i viši naučni saradnik na Institutu društvenih nauka.

rusija
foto: Kurir televizija

Gostovanje Mitra Kovača i Nevena Cvetićanina možete pogledati ISPOD:

15:17

AMERIKA SPREMA RAT U EVROPI Kovač UPOZORAVA na strašan scenario: SAD se neće direktno umešati OTKRIO NA KOGA NATO RAČUNA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

RAT U UKRAJINI KAO U KAUNTERSTRAJK IGRICI Pogledajte bliske borbe s kamere na telu borca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track