ČELNIK RUSKIH OBAVEŠTAJACA TVRDI: Poljska je svesna da Rusija pobeđuje i sprema "rasparčavanje" Ukrajine!
Foto: Printscreen Yt

neprovereno

ČELNIK RUSKIH OBAVEŠTAJACA TVRDI: Poljska je svesna da Rusija pobeđuje i sprema "rasparčavanje" Ukrajine!

Planeta -

Poljske vlasti su svesne neminovnosti pobede Rusije u specijalnoj operaciji, pa su počele da pripremaju plan za "rasparčavanje” Ukrajine, izjavio je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin. Njega citira pres služba Spoljne obaveštajne službe.

Prema informacijama koje je dobila Služba, rukovodstvo Poljske je počelo da razrađuje scenarije za faktičko rasparčavanje Ukrajine", rekao je Nariškin, a prenosi RIA Novosti.

Direktor Spoljne obaveštajne službe je objasnio da Varšava, analizirajući situaciju u Ukrajini, postepeno dolazi do spoznaje da je nemoguće sprečiti Rusiju da pobedi i ostvari ciljeve postavljene za specijalnu operaciju.

"Poljske vlasti su ubeđene da će SAD i Velika Britanija biti prinuđene da podrže ovaj plan. Varšava veruje da kako ruske trupe napreduju duboko u ukrajinsku teritoriju, Vašington i London neće imati drugog izbora osim da pokažu "bezuslovnu solidarnost" sa saveznikom spremnim da "odlučno brani interese Zapada u Ukrajini", dodao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, u kontekstu trenutne situacije, izglede za "politički opstanak režima Vladimira Zelenskog" Poljaci vide kao "razočaravajuće".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track