DIMNA ZAVESA Rusija strahuje od napada Ukrajine na Krimski most! Da li je Kijev dobio raketu dometa 300 km?VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

PRIPREMA

DIMNA ZAVESA Rusija strahuje od napada Ukrajine na Krimski most! Da li je Kijev dobio raketu dometa 300 km?VIDEO

Planeta -

Vozači koji koji koriste Krimski most ostali su u šoku, kad su primetli da je most obavijen u oblak dima.

Mnoge je ovaj postupak iznenadio pa su digli paniku, a ubrzo se oglasio i guverner Krima Sergej Aksjonov koji je saopštio da nema mesta panici.

Ispostavilo se da se radilo o vežbi koju su sproveli Ministarstvo odbrane Ruske federacije, Ministarstvo za vanredne situacije i Rosgvardij. Cilj vežbe je bilo povećanje bezbednosti i suzbijanje pretnji na ovom strateškim važnom objektu.

Naime, prema nezvaničnim informacijama od pojave višecevnih raketnih sistema dugog dometa HIMARS u Ukrajini opasnost za Krimski most se povećala.

Ruska strana je preduzela niz mera, posebno od kada je nekoliko ukrajinskih visokih funkcionera zapretilo da će sa američkom i britanskom donacijom MLRS i HIMARS napasti i uništiti Krimski most, kao da će iskoristiti i protivbrodske rakete tipa Harpun.

Takođe spekuliše se i da je Kijev možda dobio raketu ATCAMS Blok IV dometa 300 km, ali ovo je predmet nagađanja i spekulacije, koju je nemoguće proveriti, pa je ruska strana po dobijanuu ove informacije po prvi put od početka rata u Ukrajini 24.februara sprovela ovu vežbu zaštite Krimskog mosta.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja