01:40

ŠOKANTNE VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe može pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta, POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

tropske temperature

VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe mora da se pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta?! POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

Planeta -

Vrućine i suša pritiskaju i Italiju, a regioni uvode vanredne mere. U Lombardiji se od Švajcarske traži pomoć za vodu. Gradonačelnik Milana isključio je fontane i zabranio punjenje privatnih bazena. Nivo vode jezera Mađore za tri dana se spustio za ceo metar

kurir tv
foto: Kurir televizija

„Čuo sam da u junu nikada nije bilo ovako vruće. Mi smo iz južne Kalifornije, sve vreme je vruće, nema kiše, stalno smo bez vode“, rekao je američki turista iz južne Kalifornije Trevor.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Pored visokih temperatura, uslovi suše se brzo šire kroz Italiju, a reke i rezervoari presušuju.

"Mislim da, možda, u celoj Evropi ne samo u Italiji znate. Ali ne znam, možda će se promeniti za nekoliko godina, ne znam, ali to su definitivno klimatske promene", kaže izraelski turista rekao je Ahmed Kheil.

kurir tv
foto: Kurir televizija

U regionu Pijemont već su postavljene cisterne sa vodom, dok se noću zatvara voda.

U gradovima Savona, Imperija i Alto Adiđe gradonačelnici su izdali naređenje da se voda može koristiti samo za piće i tuširanje, ali ne i za zalivanje bašte.

Neke od mera su i da se mašine za veš koriste samo za programe sa maksimalnom temperaturom do 30 stepeni i da se mora nekoliko puta koristiti ista voda, da se ona kojom se pralo voće i povrće upotrebi za zalivanje cveća. Od 8 ujutru do 21 je zabranjeno pranje kola i motora, osim u zvaničnim perionicama.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Čak se dolazi i do toga da se posuđe pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:28

Puhovski: Tužna tradicija Italije, Slovenije i Hrvatske pred ulazak u EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track