ISKANDERIMA NA HARKOV I NIKOLAJEV Novi raketni udar na Ukrajinu! Umesto krstarećih, lansirane taktičke balističke rakete
Foto: Youtube/Printscreen

Raketiranje

ISKANDERIMA NA HARKOV I NIKOLAJEV Novi raketni udar na Ukrajinu! Umesto krstarećih, lansirane taktičke balističke rakete

Planeta -

Ukrajinski mediji rano jutros saopštili su da su harkov na severu i Nikolajev na jugu bili meta ruskih balističkih raketa sa čime se operacija masovnog raketiranja koja je počela pre sedam dana nastavlja i dalje.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci gusptog dima koji se izdiže iznad dva pomenuta grada, Harkova- drugog najvećeg grada u Ukrajini i industrijskog centra i Nikolajeva, grada na obali Crnog mora gde se nalazi najveće ukrajinsko brodogradilište.

Kako su saopštili ukrajinski mediji, rano jutros u četiri sata po lokalnom vremenu sa ruske teritorije nedaleko od grada Belogoroda lansirane su taktičke balističke rakete Iskander. Dve su pale na industrijska postrojenja u Harkovu. Detalji o tome šta je pogođeno, žrtvama i materijalnoj šteti nisu saopšteni.

U Nikolajevu ukrajinski mediji tvrde da je ispaljeno osam balističkih raketa na vojne objekte i položaje ukrajinske vojske. S druge strane, ruski mediji navode da se ti objekti nalaze u blizini stambenih objekata.

Ukrajinski mediji navode da su rakete doletele iz pravca Hersona, koji je pod kontrolom ruske vojske.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track