PODNEO OSTAVKU, ALI OD ŽURKE NE ODUSTAJE: Džonson proslavu venčanja zakazao u premijerskoj rezidenciji krajem meseca!
Foto: EPA-EFE/Sean Gallup / POOL

rešio

PODNEO OSTAVKU, ALI OD ŽURKE NE ODUSTAJE: Džonson proslavu venčanja zakazao u premijerskoj rezidenciji krajem meseca!

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson je planirao da večanje sa suprugom Keri proslavi krajem meseca, potvrđeno je iz više izvora za Gardijan.

Džonson, koji je podneo ostavku u četvrtak, i njegova supruga poslali su pozivnice za proslavu u Čekersu, premijerovom domu u Bakingemširu, krajem meseca.

Par se venčao prošle godine na maloj ceremoniji sa 30 gostiju zbog ograničenja zbog korone, ali je Džonsonov portparol rekao da su planirali da ponovo slave u leto 2022. To je treći Džonsonov brak, koji ima dvoje dece sa Keri.

Prošlogodišnja ceremonija u Vestminsterskoj katedrali pripremljena je u tajnosti i gosti su slavili u bašti u Dauning stritu, uz samo jednu zvaničnu fotografiju.

Planovi za svadbenu zabavu u Čekersu, o kojima je prvi izvestio Blumberg, verovatno će se ponovo naći pod lupom sada kada je Džonson rekao da će podneti ostavku na mesto lidera konzervativaca i napustiti Dauning strit kada bude izabran novi premijer.

Njegovi kritičari u stranci – uključujući bivšeg premijera Džona Mejdžora – pozvali su ga da odmah ode i pusti svog zamenika Dominika Raba da bude privremenog premijera zbog nedostatka poverenja u njega.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track