NEZADOVOLJAN SAM, ŽELEO SAM DA GA UBIJEM: Ovo su reči pucača na japanskog premijera, lekari se Abeu bore za život
Foto: Kyodo News via AP

NEZADOVOLJAN SAM, ŽELEO SAM DA GA UBIJEM: Ovo su reči pucača na japanskog premijera, lekari se Abeu bore za život

Planeta -

Bivši japanski premijer Šinzo Abe nalazi se u teškom stanju i lekari mu se bore za život nakon što ga je napadač upucao u leđa tokom predizbornog mitinga u gradu Nara, javljaju svetski mediji.

Japan, Šinzo Abe, Atentat
foto: Kyodo News via AP

- Lekari trenutno čine sve što je u njihovoj mogućnosti. Nadam se i molim se da preživi - rekao je premijer Fumio Kišida.

1 / 17 Foto: EPA/Jiji Press

On je atentat na Abea opisao kao gnusan čin.

Osumnjičeni za pucnjavu identifikovan kao Tetsuja Jamagami (41), stanovnik Nare, za koga se navodi da je bivši pripadnik japanske mornarice, navodno je rekao da je bio "nezadovoljan bivšim premijerom i da je želeo da ga ubije".

Trenutno je u policijskom pritvoru, preneo je Rojters. Dve žene očevici incidenta rekle su za NHK da je muškarac prišao Abeu s leđa dok je političar držao govor, prenosi Gardijan.

Očevici kažu da u prvi mah učinilo da niko nije povređen kada se začuo rvi pucanj, a kada je ispaljen drugi hitac, Abe je pao na zemlju i svi su požurili da mu pomognu.

Na snimcima sa lica mesta vidi se kako Abea odnose od mesta pucnjave do mesta na kom bi mogao da sleti helikopter kako bi ga što pre prevezli u bolnicu. Helikopter je sleteo na čistinu, a Abea su iz saniteta hitne pomoći preneli, ceradom zaštitili od pogleda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track