BORIS DŽONSON RASPRODAT U UKRAJINI: U Kijevu nazvali kolač po britanskom premijeru, inspiracija im bila njegova frizura! FOTO
Foto: EPA / Hollie Adams

zahvalnost

BORIS DŽONSON RASPRODAT U UKRAJINI: U Kijevu nazvali kolač po britanskom premijeru, inspiracija im bila njegova frizura! FOTO

Planeta -

Čak i dok se premijer Velike Britanije Boris Džonson bori da pronađe pristalice u svojoj zemlji nakon skandala oko karantina, čini se da lider konzervativaca ima obožavaoca preko granice u glavnom gradu Ukrajine Kijevu gde je pekara napravila i nazvala pecivo u čast Džonson i njegova nestašna frizura.

U kafeu Zaertailo tvrde da su smislili fantastično pecivo jer su bili „inspirisani engleskom pitom od jabuka i šarmantnom frizurom Borisa Džonsona“.

„Boris Džonson nije samo premijer, već je sada i kroasan“, objavio je Cafe Zaertailo na Instagramu u ponedeljak, 6. juna.

Kafe je dodao da je ovo jelo „posvećeno našim britanskim prijateljima u znak počasti za njihovu podršku u ratu protiv Rusije“.

Pecivo je opisano kao „kora od kroasana, sa kombijima sa kremom, pečenim jabukama, italijanskom meringom i završnim dodirom – bačvom starog školskog sladoleda na kuglicama. I harizmatični kroasan!“

Kolač, koja košta 97 grivni (3 evra), privukla je pažnju mnogih onlajn pratilaca, a jedan je komentarisao: "Sada Boris Džonson samo mora da dođe i da proba kroasan".

List Telegraf je objavio da je popularno pecivo već rasprodato.0

Primetno je da naziv torte nije prvi put da Ukrajinci hvale Džonsona. U aprilu je mali grad u blizini Odese na jugu Ukrajine odlučio da preimenuje jedan od svojih puteva po njemu, prenosi Independent.

Divljenje Ukrajinaca britanskom premijeru proizilazi iz činjenice da je Velika Britanija pomogla Ukrajini u ratu protiv Rusije snabdevajući oružjem svoje vojnike. Ukrajinske oružane snage na svojim kanalima društvenih medija postavljaju video zapise u kojima opisuju uspeh koji su postigli nakon upotrebe ovog oružja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track