PAKLENI DOLAR JE UMALO KOŠTAO ŽIVOTA: Amerikanka naivno podigla novčanicu sa trotoara, završila na intezivnoj nezi FOTO
Foto: Printscreen/Facebook

drama

PAKLENI DOLAR JE UMALO KOŠTAO ŽIVOTA: Amerikanka naivno podigla novčanicu sa trotoara, završila na intezivnoj nezi FOTO

Planeta -

Žena iz Kentakija morala je da bude hospitalizovana nakon što je uzela dolar za koji je kasnije pretpostavila da je bio prepun droge što je detaljno opisala u objavi na Fejsbuku u ponedeljak.

„Telo mi je potpuno utrnulo, jedva sam mogla da pričam i jedva da sam disala“, napisala je Rene Parsons o navodnom slučajnom predoziranju, iako su stručnjaci od tada osporili njenu dijagnozu.

Zastrašujući incident dogodio se dok je putovala na konferenciju u Dalas u Teksasu sa suprugom Džastinom i dvoje dece. Porodica je svratila u McDonald's u Bellevueu, Tennessee, gdje je Renee uočila zalutali novac na zemlji i odlučila da ga podigne, objavio je VKRN Nevs 2.

„Vidim novčanicu dolara na zemlji. Ne razmišljajući apsolutno ništa o tome - pokupila sam ga“, napisala je Rene na Fejsbuku.

Renee Parsons, Rene Parsons
foto: Printscreen/Facebook

Za nekoliko minuta njeno telo je utrnulo i jedva je mogla da se kreće ili da diše, preneo je Njuz 2.

„To je skoro kao peckanje, ako hoćete, koje počinje ovde na vašim ramenima, a onda se samo spušta jer vam je skoro kao da vam umrtvljuje celo telo“, objasnila je Rene, koja je kasnije izgubila svest.

Njen užasnuti muž je opisao užasnu scenu: „Neko vreme nije ništa rekla, a onda je rekla: ’Džastine, žao mi je. Volim te.’ Onda je jednostavno prestala da priča.“

Džastin je za Nevs 2 rekao: „Izgledala je kao da umire. Sigurno je bila u nesvesti i veoma bleda.”

Rene nije bila jedina koja je iskusila zabrinjavajuće simptome. Pre nego što se onesvestila, ona je navodno zgrabila muža za ruku istom rukom kojom je držala novac, nakon čega su mu usne utrnule, a na ruci je izbio osip.

Renee Parsons, Rene Parsons
foto: Printscreen/Facebook

U strahu od najgoreg, Džastin je odvezao svoju bolesnu ženu u bolnicu Svetog Tomasa, javio je Njuz Čenel 5. Na sreću, njeni simptomi su se konačno povukli nakon četiri sata, nakon čega su je iz ustanove otpustili zbog slučajnog predoziranja drogom, izvestio je VSMV 4..

Džastin, koji je navodno radio u policiji dugi niz godina, rekao je da veruje da je dolar koji je Parsons pokupio bio prožet fentanilom, zbog čega je ona doživela neželjenu reakciju.

Međutim, stručnjaci su od tada izrazili rezerve prema teoriji porodice Parson.

Prema policajcu Metro Nešvila koji je pozvan u hitnu, Parsonsova nije mogla da bude izložena fentanilu jer joj nije bilo potrebno Narcan (lek koji se daje u slučaju predoziranja) oživi, dok preliminarni testovi nisu otkrili nikakve lekove u njenom sistemu. Portparol odeljenja je dodao da nisu pronašli nikakve ostatke droge na računu i da planiraju da je odlože.

U međuvremenu, dr Rebeka Donald, stručnjak za fentanil u medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt, rekla je za Njuz 4 da njeni simptomi nisu u skladu sa trovanjem fentanilom. Čak i ako je novčanica bio uprljan pomenutim narkotikom, bilo bi potrebno više od kontakta koža na kožu da bi se izazvalo predoziranje, tvrdi lekar.

Renee Parsons, Rene Parsons
foto: Printscreen/Facebook

„Mnogo je verovatnije da će ona imati reakciju ako je nehotice protrljala nos i izložila taj lek nekim krvnim sudovima u nosu ili polizala prste ili protrljala oči“, rekla je Donaldova.

Bez obzira na to, Renee se drži svoje teorije. „Ono što znam je kako sam se osećao, šta se desilo. To se ne može nadoknaditi“, rekla je izbezumljena mama za VSMV 4. Rekla je da želi da iskoristi svoje muke kao priču upozorenja jer je „moglo biti dete“ koje je podiglo novčanicu od dolara, prenosi Njuz 2.

"Ljudi, nije me briga da li je novčanica od 20 dolara ili novčanica od 100 dolara, ne diraj je!!!" upozorila je na Fejsbuku.

Prošlog meseca, kancelarija šerifa okruga Peri izdala je upozorenje, koje je od tada privuklo nacionalnu pažnju, nakon što je novac sa fentanilom otkriven na dve različite benzinske pumpe, prenosi američki portal

Svakog dana ima otprilike 250 smrtnih slučajeva zbog krize fentanila u Americi, prema onome što je organizacija Families Against Fentanil otkrila pregledavajući činjenice iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o krizi.

Narkotik je trenutno ubica broj jedan Amerikanaca starosti između 18 i 45 godina.

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track