BAJDENE, TI SI NA PUTU KOJI VODI U SMRT: Američki biskup više nije hteo da ćuti! I ranije se oglašavao o sličnoj temi VIDEO
Foto: Profimedia

direktno

BAJDENE, TI SI NA PUTU KOJI VODI U SMRT: Američki biskup više nije hteo da ćuti! I ranije se oglašavao o sličnoj temi VIDEO

Planeta -

Nadbiskup iz Baltimora Vilijam Lori govori protiv izvršne naredbe predsednika Džoa Bajdena o abortusu.

Bajden je u petak potpisao izvršnu naredbu kao deo napora da se zaštiti pristup abortusu širom zemlje.

Lori je izdao saopštenje u kojem tvrdi da je „duboko uznemirujuće i tragično što predsednik Bajden umesto toga bira da iskoristi svoju moć predsednika Sjedinjenih Država da promoviše i olakšava abortus u našoj zemlji, tražeći sve moguće načine da nerođenoj deci uskrati njihov najosnovniji ljudsko i građansko pravo, pravo na život."

„Umesto da koristi moć izvršne vlasti da poveća podršku i brigu o majkama i bebama, izvršna naredba predsednika teži samo da olakša uništavanje bespomoćnih, bezglasnih ljudskih bića", .

Lori je u odgovoru na odluku Dobsa objasnio da je „pozvao na zaceljivanje rana i popravku društvenih podela, na razumno razmišljanje i građanski dijalog, i na udruživanje kako bismo izgradili društvo i ekonomiju koja podržava brakove i porodice i gde svaka žena ima podršku i resurse koji su joj potrebni da dovede svoje dete na ovaj svet u ljubavi.”

U izjavi se nastavlja: ​​„I kao verske vođe, obavezali smo se da ćemo nastaviti da služimo Božjem velikom planu ljubavi za ljudsku ličnost i da ćemo raditi sa našim sugrađanima kako bismo ispunili američko obećanje da će garantovati pravo na život, slobodu i težnju prema sreća za sve ljude.”

Nadbiskup je dalje ohrabrio predsednika da „napusti ovaj put koji vodi u smrt i uništenje i da izabere život“.

Prema Lori, „Katolička crkva je spremna da radi sa ovom administracijom i svim izabranim zvaničnicima kako bi zaštitila pravo na život svakog ljudskog bića i osigurala da trudnice i majke koje imaju roditelje budu u potpunosti podržane u brizi o svojoj deci pre i posle rođenja .”

Njegovi komentari dolaze manje od nedelju dana nakon što je papa Franja rekao da poštuje Vrhovni sud zbog njegove odluke da poništi Roe protiv Vejda, kako je izvestio IJR.

"Kažem ti istinu. Ne razumem to sa tehničke tačke gledišta“, rekao je Fransis.

Papa je objasnio da je morao da je „prouči jer ne razumem (detalje) presude od pre 50 godina, a sada ne mogu da kažem da li je ispravno ili pogrešno sa sudske tačke gledišta“.

Franjo je kasnije tvrdio da je moralno pitanje „da li je ispravno oduzeti ljudski život da bi se rešio problem“.

Prošle nedelje je objavljeno da su haos i "loše upravljanje" obuzeli Belu kuću nakon presude suda.

Prošlonedeljni poziv između desetina slavnih demokratskih pristalica i aktivista i saradnika Bele kuće da razgovaraju o presudi navodno je obuhvatio „preovlađujući osećaj frustracije među demokratama sa Bajdenom“.

Pored toga, saradnici Bele kuće izrazili su iscrpljenost nakon što su morali da se pozabave „rojem kriza koje stalno rastu“, navodi se u izveštaju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track