MARIJA ZAHAROVA O SVEDOČENJU DŽONA BOLTONA O PUČEVIMA Ne sećam se da je iko od Amerikanaca ovako otvoreno govorio o ovome!
Foto: EPA

previranja u latinskoj americi

MARIJA ZAHAROVA O SVEDOČENJU DŽONA BOLTONA O PUČEVIMA Ne sećam se da je iko od Amerikanaca ovako otvoreno govorio o ovome!

Planeta -

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je, komentarišući reči bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džona Boltona o njegovom učešću u planiranju puča u inostranstvu, rekla da se „ne seća” da je tako visoki zvaničnik „direktno” govorio o njegove slične aktivnosti .

„Tako da je po mojim sopstvenim rečima, apsolutno drsko, osoba koja je godinama na vlasti i pod raznim predsednicima, rekla da planira državne udare u inostranstvu, ne sećam se“, rekla je Zaharova na radiju Sputnjik.

Predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova je primetio da se takve izjave razlikuju od retorike Vašingtona, koji je uvek uveravao da podržava demokratske snage i promoviše razvoj demokratije u drugim državama.

Takođe, nastavila je Zaharova, Boltonove reči „zahtevaju dalju analizu“ kako bi se razumelo gde su tačno SAD pokrenule državni udar.

Ranije je savetnik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u intervjuu za Si-En-En, odgovarajući na pitanje o jurišanju na Kapitol u januaru 2021, rekao da ti događaji nisu pokušaj državnog udara.

"Kao neko ko je pomogao u planiranju državnih udara - ne ovde, već u drugim delovima sveta - ne slažem se. Potrebno je mnogo rada", rekao je Bolton.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track