ŠOK IZVEŠTAJ, OVO JE TRAMPOVA EKIPA ZA POVRATAK NA VLAST: Zvaničnici njegove administracije već formirali VLADU U SENCI!
Foto: EPA-EFE/ERIC LEE

bruka

ŠOK IZVEŠTAJ, OVO JE TRAMPOVA EKIPA ZA POVRATAK NA VLAST: Zvaničnici njegove administracije već formirali VLADU U SENCI!

Planeta -

Prema izveštaju Blumberg njuza, bivši članovi kabineta predsednika Donalda Trampa sa jednim mandatom, kao i drugi zvaničnici vezani za njega, zauzeti su radom na stvaranju onoga što se opisuje kao „vlada u senci“ koja će biti spremna da preuzme vlast ako se kandiduje za predsednika - i pobedi - 2024.

Pošto je bivši predsednik nagoveštavao da bi mogao da objavi svoju treću kandidaturu za predsednika verovatno u septembru, veliki broj zvaničnika, od bivše savetnice Bele kuće Kelijan Konvej do bivšeg šefa unutrašnje bezbednosti Čeda Volfa, potpisao je ugovor sa neprofitnim Institutom za politiku prvenstvene Amerike kojim upravlja bivša članica Trampovog kabineta i izvršna direktorka Vorld Vrestling Entertainment Linda Mekmejon, prenosi Rou Story.

Prema izveštaju, institut je okupio grupu sa idejom da se ne ponovi haos iz 2016. godine kada je Tramp iznenađujuće pobedio na izborima, i da ako se ne kandiduje i pobedi 2024. godine, organizacija se nada da će ko god da je kandidat GOP-a postati korišćenje njihove mape puta.

Prema Blumbergu, „Organizacija, koja se nalazi u blizini Bele kuće, takođe razvija predloge politike za očekivani dom pod kontrolom republikanaca u novembru. Administracija u čekanju uključuje potencijalne članove kabineta, starije Vajte Predstavnici Predstavničkog doma, pa čak i politički imenovani u saveznim agencijama."

0695213207, Donald Tramp
foto: Phil Harris / MirrorPix / Profimedia

„Dok se rad "America First" (prvo Amerika) na organizovanju vlade u senci čini preuranjenim, pošto republikanci neće ni početi da glasaju na predsedničkim predsedničkim izborima još godinu i po, namerava da pomogne Trampu ili nekom drugom kandidatu GOP da izbegne pogrešne korake svoje prve predsedničke tranzicije, kada Kandidat i njegov tim zatečeni su nespremni njegovom pobedom nad Hilari Klinton 2016.“, navodi se u izveštaju.

„Prošlog meseca, organizacija je objavila da je angažovala Majkla Rigasa, Trampovog bivšeg vršioca dužnosti direktora Kancelarije za upravljanje kadrovima, ulogu koja je slična rukovođenju ljudskim resursima za saveznu vladu. Njegov portfelj u America First uključuje sastavljanje nacrta sledećeg republikanca predsednik može da koristi da odredi izvršne radnje prvog dana i osoblje u agencijama."

Dodajući da je "devet bivših zvaničnika Trampovog kabineta, 17 bivših visokih službenika Bele kuće, 35 bivših visokih zvaničnika administracije i tri bivša guvernera, uključujući Bobija Džindala iz Luizijane", potpisalo ugovor, Blumberg izveštava da su između ostalih i Konvej i Volf. kao „Lari Kudlou, bivši direktor Nacionalnog ekonomskog saveta; bivši sekretar unutrašnjih poslova Dejvid Bernhard; bivši vršilac dužnosti generalnog tužioca Met Vitaker; bivši direktor nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif; i Mark Loter, bivši specijalni Trampov pomoćnik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track