MALI ZELENI NEĆE PROĆI: Evo kakav sistem izveštavanja o NLO planiraju SAD?
Foto: shutterstock/Ivan Cholakov, Shutterstock/vchal

DOJČE VELE

MALI ZELENI NEĆE PROĆI: Evo kakav sistem izveštavanja o NLO planiraju SAD?

Planeta -

U SAD bi u budućnosti trebalo da postoji neka vrsta sistema izveštavanja o navodnim neidentifikovanim letećim objektima NLO, zašta je Predstavnički dom Kongresa SAD pokrenuo odgovarajući program, piše danas Dojče vele (DW)

.Prijave da su primećene neobjašnjive nebeske pojave, navodni NLO, poslednjih godina su učestala u SAD.

Predstavnički dom američkog Kongresa želi da uspostavi centralnu kancelariju u Pentagonu gde će se prikupljati sve informacije o tim misterioznim pojavama na nebu.

Interni sistem izveštavanja ima za cilj da olakša američkom vojnom osoblju da prijavi takve pojave na nebu, a da ne rizikuje probleme zbog mogućeg otkrivanja tajni, navodi DW.

Na saslušanju na tu temu u maju, nekoliko poslanika se žalilo da američka vojska krije mnogo informacija i izjava o neobjašnjivim nebeskim pojavama.

Pozadina ovoga su vojni propisi o tajnosti, koji su sprečili pilote borbenih aviona, na primer, da objave svoja zapažanja.

Mnogi stručnjaci su decenijama sumnjali da iza mnogih neobjašnjivih nebeskih fenomena stoje novi tipovi probnih aviona, projektila ili dronova vojske.

Sistem internog izveštavanja koji je u planu ima za cilj da pomogne američkom parlamentu da dobije pregled onoga što su navodno neobjašnjivi nebeski fenomeni, a šta su samo vojni testovi, piše DW.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track