O PADU ANTONOVA SE OGLASILI I GRČKI ZVANIČNICI: Do sada je uklonjeno 6 od 8 tela koja su pronađena na mestu nesreće VIDEO
Foto: AP/Giannis Papanikos

drama

O PADU ANTONOVA SE OGLASILI I GRČKI ZVANIČNICI: Do sada je uklonjeno 6 od 8 tela koja su pronađena na mestu nesreće VIDEO

Planeta -

U tovaru kobnog Antonova koji se srušio ispred Kavale nije pronađena opasna materija, prema zaključku jedinice za biološko-hemijsku odbranu, naveo je gradonačelnik Pangajua. Do sada je šestoro onih koji su se nalazili u avionu identifikovano kao mrtvi.

Kako prenosi ERT, EMAK i odeljenje forenzike policije ulaze u to područje kako bi uklonili šest od osam tela koja su identifikovana dronom. Nakon što se proces završi, pirotehničari će početi da proveravaju municiju rasutu po obodu mesta nesreće.

Antonov je, prema prvim zvaničnim informacijama, prevozio 11,5 tona municije, trenažnih i osvetljavajućih minobacača. Zabrana saobraćaja je na snazi u ruralnim oblastima Antiphilippi i Paleokori.

Ukupno 14 ljudi (odeljenje za detekciju 8 ljudi, odeljenje za dezinfekciju 4 lica, PS 2) koji čine specijalnu četu pokušaće da da odgovor na pitanje koje od ranog jutra zaokuplja nadležne organe o vrsti bele supstance otkrivene u prvim minutima uviđaja.

Kako je u izjavama za Atinsku novinsku agenciju objasnio regionalni guverner Istočne Makedonije-Trakije Hristos Metios, služba uključena u projekat traganja i spasavanja već je pristupila otvaranju prvog bezbednosnog koridora, kroz koji će službenici specijalne interdisciplinarne kompanije kreću, kao i tada ekipe bataljona za deminiranje, ali i timovi za traganje i spasavanje civilne zaštite da pokupe tela posade i olupine kobne letelice.

Kako je saopštilo Ministarstvo za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, trenutno je na licu mesta 30 vatrogasaca i snaga dva EMAK-a, EL.AS, Lokalne samouprave i EKAV-a. Jedinice za uklanjanje mina grčke vojske iz Drame i Litohora takođe su smeštene u tom području, dok odgovarajući tim iz Aleksandrupolisa napreduje, prenosi portal.

Kurir.rs/Indicator.gr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track