MILIONSKA KRAĐA NA ODMORIŠTU: Čuvari ostavili blindirani kamion bez nadzora, lopovi otišli sa nakitom i dragim kamenjem
Foto: Printscreen/YouTube

smela pljačka

MILIONSKA KRAĐA NA ODMORIŠTU: Čuvari ostavili blindirani kamion bez nadzora, lopovi otišli sa nakitom i dragim kamenjem

Planeta -

Lopovi u Kaliforniji ukrali su nakit i drago kamenje vredne milione dolara nakon što su provalili u vozilo obezbeđenja koje je bilo ostavljeno bez nadzora po povratku sa izložbe nakita.

Pljačka se dogodila na udaljenom odmorištu u južnoj Kaliforniji prošle nedelje kada su dva naoružana čuvara na kratko napustila vozilo, saopštile su vlasti.

Vozilo kompanije Brinks se vraćalo sa sa izložbe nakita u okolini San Franciska ka Los Anđelesu gde je bio organizovan drugi događaj. Nije jasno da li su osumnjičeni pratili vozilo na njegovom putu od 604 km ili su naišli na njega na odmorištu slučajno, rekao je Majkl Mileski, narednik šerifa Los Anđelesa.

Čuvari su prijavili pljačku nakita oko 2 sata ujutru 11. jula nakon što su primetili da je neko petljao sa bravom kamiona, rekao je Mileski. Istražitelji pokušavaju da utvrde kako je brava razbijena.

Nije odmah bilo jasno koliko dugo su čuvari ostavili vozilo bez nadzora na benzinskoj stanici i potom na stajalištu kamiona nekih 120 kilometara severno od centra Los Anđelesa.

Nakit je utovaren u kamion kasno 10. jula nakon izložbe u San Mateu, južno od San Franciska i trebalo je da stigne na događaj u kongresni centar Pasadena severoistočno od Los Anđelesa, rekla je Brendi Svanson, direktorka Međunarodne izložbe dragog kamenja i nakita.

Dok je Svanson rekla da je 18 žrtava prijavilo gubitak od više od 100 miliona dolara, Brinks tvrdi da su ukradeni predmeti vredni manje od 10 miliona dolara.

"Prema informacijama koje su nam kupci pružili pre nego što su otpremili svoje artikle, ukupna vrednost nestalih artikala je manja od 10 miliona dolara“, navela je kompanija Brinks u saopštenju. "Sarađujemo sa organima za sprovođenje zakona i u potpunosti ćemo nadoknaditi našim klijentima vrednost njihove imovine koja je ukradena, u skladu sa uslovima našeg ugovora".

Mileski je rekao da detektivi trenutno procenjuju krađu na 10 miliona dolara, na osnovu osiguranja, ali očekuju da će iznos rasti. Istraga je u toku a narednik je rekao da se veruje da je više osumnjičenih izvršilo pljačku.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track