ARESTOVIČ Za mesec dana počinje konačna prekretnica rata u Ukrajini! Rusi će na zapadnoj obali Dnjepra moći samo da se predaju!
Foto: Printscreen/YouTube

format ramštajn 4

ARESTOVIČ Za mesec dana počinje konačna prekretnica rata u Ukrajini! Rusi će na zapadnoj obali Dnjepra moći samo da se predaju!

Planeta -

Oleksej Arestovič, savetnik kabineta predsednika Ukrajine za medije, u sredu uveče prokomentarisao je sastanak saveznika u formatu Ramštajn-4, koji se odnosi na snabdevanje te zemlje naoružanjem i vojnom opremom.

Arestovič je rekao da je na poslednjem sastanku rečeno mnogo „izvanrednih stvari“.

"Amerikanci prebacuju još 4 jedinice HIMARS, Francuska prebacuje još 6 samohodnih topova CAESAR. Pored toga, dobićemo različitu municiju i zaštitnu opremu; zapadno naoružanje ciljano pobeđuje na odvojenim sektorima fronta; Oko 30 jednica višecevnih bacača raketa zapadnog porekla biće na raspolaganju ukrajinskoj vojsci; precizni udari po Antonovskom mestu, pre ili kasnije će ostaviti rusku grupu u Hersonu bez municije, goriva i komande. Preostale ruske jedinice na zapadnoj obali Dnjepra moraće samo da učine gest dobre volje – da se predaju. Američki ministar odbrane bližu fazu u ratu naziva – konačnom ili odlučujućom. U narednih mesec i po dana videćemo promene, rekao je on.

Prema rečima savetnika kabineta predsednika Ukrajine, rat sa Rusijom ulazi u završnu fazu. Ovog puta nije naveo termine, ali nije propustio da se osvrne na Ostina, koji je navodno obećao da će Oružane snage Ukrajine imati ozbiljne rezultate za mesec i po dana.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track