REVOLVERAŠ SA 4 GODINE: Policija pokušala da mu uhapsi oca, mali Amerikanac poslušao tatu i sa zadnjeg sedišta osuo paljbu VIDEO
Ilustracija, Foto: Profimedia

brutalno

REVOLVERAŠ SA 4 GODINE: Policija pokušala da mu uhapsi oca, mali Amerikanac poslušao tatu i sa zadnjeg sedišta osuo paljbu VIDEO

Planeta -

Policija Jute objavila je snimak sa kamera na uniformama policajaca koji pokazuje incident od 12. februara u kojem je četvorogodišnjak pucao na policajce u ulici Midvaleu.

Polocajci su reagovali na prijavu da je osumnjičeni muškarac navodno mahao vatrenim oružjem zaposlenima Mekdonaldsa zbog netačne narudžbine oko 13.30 časova po lokalnom vremenu, a kada su policajci stigli i počeli da pritvaraju 27-godišnjeg Sadata Džonsona, dete na zadnjem sedištu njegovog vozila pucalo je iz pištolja.

Na snimku kamere mogu se čuti policajci koji govore dvoje izbezumljene dece, starosti 3 i 4 godine, na zadnjem sedištu Džonsonovog vozila: „U redu je“, nakon jednog od dece. ispalio jedan hitac.

Policija je prvobitno privela Džonsona nakon što ga je zamolila da izađe iz svog vozila, a on je odbio da sarađuje, navodi se u saopštenju policije. Na snimcima se vidi kako policajci nasilno skidaju osumnjičenog sa vozačkog sedišta i stavljaju mu lisice na zemlju.

Za to vreme, jedan policajac je primetio pištolj koji je uperen sa zadnjeg stakla Džonsonovog vozila, nakon čega je upozorio druge policajce na pištolj i gurnuo ih "u stranu dok je ispaljen metak", navodi se u saopštenju. Takođe je upozorio druge policajce da je „klinac“ pucao iz oružja.

Preliminarna istraga je pokazala da je 27-godišnjak naložio svom detetu da puca na policajce, saopštila je policija.

Sudski zapisnici do kojih je došao FOKS 13 otkrivaju da je dete pucalo na policajce jer je „želelo da mu se tata vrati“.

„To što odrasla osoba misli da je u redu ohrabriti četvorogodišnjaka da izvuče oružje i puca na policiju ilustruje kako je kampanja protiv policije izmakla kontroli“, rekla je šerif Rozi Rivera u februarskoj izjavi nakon incident. „Ovo treba da prestane i moramo da se okupimo kao zajednica da pronađemo rešenja za izazove sa kojima se suočavamo u našim susedstvima. Policajci su ovde da štite i služe i ne možemo da verujemo da bi se tako nešto [ovo] moglo dogoditi.“

Vlasti Jute optužile su Džonsona za zlostavljanje dece, teški napad i mešanje u službenika koji je uhapsio posle incidenta, navodi FOKS 13.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track