01:24

ZLOSLUTNA PORUKA MEDVEDEVA Da li ovo znači da Ukrajini preti potpuna okupacija? Stručnjaci tvrde: RUSKI CILJEVI SU SE PROMENILI

Kurir TV

ZLOSLUTNA PORUKA MEDVEDEVA Da li ovo znači da Ukrajini preti potpuna okupacija? Stručnjaci tvrde: RUSKI CILJEVI SU SE PROMENILI

Planeta -

Zlosutna poruka Medvedeva govori da su u Moskvi spremni na dugoročniji rat i da će okupirati Ukrajinu, ocenio je diplomirani pravnik Aleksandar Cvetković direktor SPO-a.

Sto četrdeset deveti dan rata u Ukrajini. Sjedinjene Američke Države procenjuju da su ruske žrtve u Ukrajini do sada dostigle oko 15.000 ubijenih i možda 45.000 ranjenih vojnika, izjavio je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns.

Ukrajina bi, usled raspleta događaja, mogla kao država da nestane sa karte sveta, upozorio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- To je jedna zlosutna poruka koja pokazuje da su se ciljevi sa početka modifikovali. Ta poruka znači da ona može biti okupirana potpuno i da će izgubiti svoj suverenitet i integritet. Ta činjenica govori o tome da u Moskvi postoje radikalniji krugovi koji spremni na dugoročniji rat - rekao je Cvetković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Direktor Centra za proučavanje globalizacije prof.dr Dejan Miletić smatra da se ovaj rat može završiti samo sporazumom, dok je sve drugo je katastrofa za Ukrajinu.

- Najveća vojna sila Evrope je Rusija. Šta će dobiti Ukrajinci ovim ratom? Tu samo sporazum može nešto da reši, sve drugo je katastrofa za Ukrajinu - rekao je Miletić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:52

UKRAJINA SPROVODI NOVU TAKTIKU! Mlakar za Kurir TV objasnio u koje 3 faze sada napadaju: Prvo se pravi NAVLAKUŠA, a onda...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track