RASKALAŠNI ŽIVOT SINA ŠEFA NAPULJSKE MAFIJE: Skupa kola, cice, havanke, zlato i oni! Sve osvanulo na društvenim mrežama VIDEO
Foto: TikTok/crescenzomarino

NE KRIJE SE

RASKALAŠNI ŽIVOT SINA ŠEFA NAPULJSKE MAFIJE: Skupa kola, cice, havanke, zlato i oni! Sve osvanulo na društvenim mrežama VIDEO

Planeta -

Stari mafijaši koji su sve držali za sebe, a o svom bogatstvu nisu preterano pričali niti su ga pokazival, bar javno su izgleda prošlost. I sama mafija pala je na čari društvenih mreža, a posebno naslednici, koji to i ne kriju više, zbog čega starije generacije besne.

Kako piše Mondo ta nova generacija italijanskih mafijaša preko društvenih mreža se često hvali sa svojim luksuznim načinom života.

Nova generacija italijanskih mafijaša razbesnela je šefove mafije hvaleći se svojim luksuznim načinom života na TikToku. Gangsteri u Napulju koriste ovu platformu da objavljuju video snimke na kojima se vide kako voze skupe automobile, prave žurke u popularnim klubovima i piju flaše šampanjca.

@crescenzomarino

VUOI ANDARE A PARIGI BASTA CHE LO DICI.. ??

♬ suono originale - paky?

Krešenco Marino, sin šefa Kamore, ima više od 43.000 pratilaca i skoro 900.000 lajkova. Kamora ima sedište u Kampaniji, sa središtem oko Napulja, i najstarija je i najveća kriminalna organizacija u Italiji.

mafija
foto: TikTok/crescenzomarino

Marinov TikTok nalog sadrži snimke na kojima on nosi elegantnu dizajnersku odeću i satove, kako krstari Parizom u Ferariju, igra se sa pitbulovima i upoznaje poznate repere. Klanovi Kamora takođe koriste TikTok da objavljuju svoje osvete i sklapaju saveze.

Nakon ubistva čoveka povezanog sa klanom Karilo-Perfeto, TikTok poruka je upozorila policiju na njihove planove: "Dajemo vam nedelju dana da ih uhapsite ili ćemo napraviti pakao“

Marčelo Raveduto, profesor moderne istorije na Univerzitetu u Salernu i stručnjak za komunikaciju mafije, rekao je za Tajms: "Po prvi put su ovi gangsteri pronašli direktan način da progovore o svojim životima.“

Kamora ima najmlađe članove italijanske mafije i vole TikTok jer je tako brz i ima manje pravila od drugih platformi.

"Kamora je pratila meksičke narko bande, koji su oduševljeni korisnicima TikToka, koriste ga i romski kriminalci u Rimu.Ono što je sada potrebno je bolji timski rad između policije i TikTok-a kako bi bolje držali na oku ove ljude", rekao je profesor.

mafija
foto: TikTok/crescenzomarino

Prošle godine je umro jedan od najstrašnijih šefova mafije u Italiji koji je većinu svog života vladao napuljskom Kamorom iz zatvorske ćelije Rafaele 'Profesor' Kutolo (79) pronađen je mrtav u zatvorskom krevetu u Parmi nakon što je 42 godine svog života proveo iza rešetaka.

Iz zatvora je osnovao štab Nove Kamore 1970-ih koji je vodio krvavi rat protiv sicilijanske Koza Nostre 1980-ih. On je komandovao legijom od 10.000 ljudi koji su švercovali kokain i reketirali za zaštitu, a takođe je bio inspiracija za film iz 1986. sa Benom Gazarom u glavnoj ulozi, sve dok je služio višestruke doživotne kazne.

1 / 8 Foto: Screenshot TikTok

Kako je nastala Kamora?

Kamora se nalazi u Kampaniji, sa središtem oko Napulja. Poput Koza Nostre i Ndrangete, to je kriminalna organizacija, ili tajno društvo koje se finansira putem trgovine drogom i distribucije, šverca cigareta, krijumčarenja ljudi, kidnapovanja, ucene, podmićivanja, prostitucije, odlaganja toksičnog otpada, izgradnje, falsifikovanja, kreditiranja , pranja novca, ilegalnog kockanja, pljačke, šverca oružja, iznude, političkae korupcije i reketiranje.

mafija
foto: TikTok/crescenzomarino

Njegove aktivnosti dovele su do visokog nivoa nasilja i ubistava u oblastima Italije u kojima posluje. To je najstarija i najveća kriminalna organizacija u Italiji. Starija je od drugih organizacija, verovatno je osnovana još u 16. veku.

mafija
foto: Screenshot TikTok

Ime je nastalo kao mešavina između reči "Kapo“ što znači šef i "Mora“ koja je bila kockarska igra koja se igrala na ulicama Napulja.

Kada je igra zabranjena, Kamoristi su zarađivali na tome što su "zaštitili" kockare od prolaska policajaca. Za razliku od Koza Nostre, pojedinačni klanovi Kamore deluju nezavisno jedan od drugog i skloniji su svađi.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track