RUSKA VOJSKA POJAČAVA PVO OKO NUKLEARNE ELEKTRANE ZAPOROŽJE: TOR, BUK i Pancir protiv HIMARS-a!
Foto: EPA / Sergei Supinsky

raketni dueli

RUSKA VOJSKA POJAČAVA PVO OKO NUKLEARNE ELEKTRANE ZAPOROŽJE: TOR, BUK i Pancir protiv HIMARS-a!

Planeta -

Na teritoriji Zaporoške oblasti biće pojačano grupisanje sredstava PVO, od subote 23. jula. Kako navodi RIA Novosti , pozivajući se na Vladimira Rogova, člana Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti , to je učinjeno kako bi se povećao nivo zaštite od ukrajinske vojske, koja granatira teritoriju regiona.

Napominje se da u regionu postoji niz strateških objekata i da u slučaju udara Oružanih snaga Ukrajine na njih može doći do katastrofa izazvanih ljudskim faktorom. Reč je, između ostalog, o nuklearnoj elektrani Zaporožje , koju je nedavno napala ukrajinska strana .

Tamo gde je potrebno, pojačava se grupacija protivvazdušne odbrane i to daje garanciju da neprijatelj neće proći i ciljevi uništavanja ovih objekata neće biti postignuti“, rekao je Rogov, a prenosi agencija.

Osim toga, prema poslednjim informacijama, u grad Zaporožje, koji i dalje kontroliše ukrajinska vojska, stiglo je pojačanje koje se sastoji od vojnih lica koja su završila kurs rukovanja oružjem zapadne proizvodnje.

Napominje se da je reč o vojnicima Oružanih snaga Ukrajine, koji su nekoliko meseci učili da upravljaju haubicama M777 i višestrukim raketnim sistemima HIMARS američke proizvodnje.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track