OVAKAV VOZNI PARK NEMA NIJEDNA POLICIJA: Češki "plavci" od sada će juriti agresivne vozače i vršiti specijalni nadzor FERARIJEM!
Foto: Printscreen/YouTube

uzeli ga od loših momaka

OVAKAV VOZNI PARK NEMA NIJEDNA POLICIJA: Češki "plavci" od sada će juriti agresivne vozače i vršiti specijalni nadzor FERARIJEM!

Planeta -

Češka policija predstavila je nedavno najnoviji dodatak svojoj floti automobila - Ferari koji može da postigne brzinu do 326 km/h.

Policija je saopštila da je automobil zaplenjen od kriminalaca, a da je trošak od 12.000 evra za njegovu konverziju u policijsko vozilo bio je otprilike isti kao i kupovina nove Škode hečbek.

Ferrari 458 Italia će se, između ostalog, koristiti za suzbijanje ilegalnih trka na drumovima i poteru za ukradenim automobilima. Automobil može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde.

Sa fluorescentnim žutim i plavim prugama, vozilo će koristiti odeljenje za specijalni nadzor i njime će upravljati specijalno obučeni službenici.

Jirži Zli, šef policijskog saobraćajnog odeljenja, rekao je da će Ferari, između ostalog, biti korišćen protiv "najagresivnijih vozača” na češkim putevima.

Češka policija ima stotine zaplenjenih vozila koja potiču od kriminalaca i koriste se za borbu protiv ozbiljnih kriminalnih aktivnosti širom zemlje, saopštila je policija.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track