NOVI ŽESTOK UDAR RUSA NA JUGU UKRAJINE: Objavljen snimak raketnog napada na Nikolajev! VIDEO
Foto: Twitter PrintScreen

drama

NOVI ŽESTOK UDAR RUSA NA JUGU UKRAJINE: Objavljen snimak raketnog napada na Nikolajev! VIDEO

Planeta -

Ruske snage napale su lučku infrastrukturu u južnom ukrajinskom regionu Nikolajev, izjavio je jutros gradonačelnik Oleksandr Senkevič.

„Ogroman raketni udar je pokrenut na jug Ukrajine iz pravca Crnog mora, uz upotrebu avijacije“, rekao je on ukrajinskoj državnoj televiziji, ne navodeći detalje o uticaju udara.

Snimak napada odmah se proširio društvenim mrežama.

Prošle subote Rusija je napala još jednu južnu ukrajinsku luku Odesu, samo dan nakon što je postignut dogovor o isporuci žita sa Ujedinjenim nacijama, Turskom i Ukrajinom.

Sporazum o žitu ima za cilj da omogući siguran prolaz za pošiljke žitarica do i iz ukrajinskih luka, koje je Rusija blokirala od svoje invazije 24. februara. Rusija je okrivila Ukrajinu da je zaustavila isporuke miniranjem lučkih voda.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track