PIĆE IM DOŠLO GLAVE 28 umrlo u Indiji, a desetine su otrovane kada su popili ovo
Foto: Tauseef MUSTAFA / AFP / Profimedia

masovno trovanje

PIĆE IM DOŠLO GLAVE 28 umrlo u Indiji, a desetine su otrovane kada su popili ovo

Planeta -

Najmanje 28 ljudi je umrlo, a 60 drugih se razbolelo od konzumiranja pića obogaćenog metanolom u zapadnoj Indiji.

Smrtni slučajevi su se dogodili u okruzima Ahmedabad i Botad u državi Gudžarat, gde je zabranjena proizvodnja, prodaja i konzumiranje alkohola, prenosi Dejli mejl.

- U alkoholu koji su konzumirali bilo je 98 odsto metanola, što znači da su konzumirali samo metanol što je povećalo broj smrtnih slučajeva, rekao je Bavnagar Ašok Jadav, generalni inspektor policije, za Tajms of Indija.

Odeljenje za kriminal u gradu Ahmedabadu uhapsilo je Džaješa Havadiju iz Narola i njegovih osam saučesnika zbog sumnje da su krijumčarili hemikalije.

Očekuje se da će se broj smrtnih slučajeva dodatno povećati nakon što je nekoliko pacijenata hospitalizovano.

Provincija Gudžarat zabranila je konzumaciju alkohola od 1960. godine kao omaž Mahatmi Gandiju, ubijenom 1948. godine, ali stotine stanovnika je umrlo tokom decenija kako je počela ilegalna trgovina alkoholom.

Nezakonita alkoholna pića su takođe postala izuzetno profitabilna industrija širom Indije gde krijumčari ne plaćaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvoda siromašnima po niskoj ceni.

Lokalna policija redovno zatvara oči pred trgovinom alkoholom dok krijumčari plaćaju mito da bi izvršili njihovu nezakonitu prodaju u selima, izvestili su lokalni indijski mediji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track