10:37

BAJDEN NIJE U STANJU DA VODI AMERIKU Kovačević: Sve što je obećao narodu nije ostvario! EVO ŠTA MU SVE AMERIKANCI ZAMERAJU

objasnio

BAJDEN NIJE U STANJU DA VODI AMERIKU?! Kovačević: Ništa što je obećao nije ostvario! EVO ŠTA MU SVE AMERIKANCI ZAMERAJU (VIDEO)

Planeta -

Nova anketa Si-En-Ena pokazuje da 75 odsto demokratski orijentisanih glasača želi da stranka na izborima 2024. nominuje nekog drugog, a ne trenutnog predsednika Džozefa Bajdena. Anketa je usledila pošto je Bajdenov rejting i dalje nizak i većina Amerikanaca je nezadovoljna stanjem u zemlji i ekonomijom.

Donald Tramp, Kongres SAD, upad u Kongres
foto: EPA-EFE/ERIC LEE

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u Vašigntonu da su se u SAD nagomilali mnogi problemi , uključujući porast kriminala, korupciju u obrazovnom sistemu, birokratiju, visoku inflaciju i priliv migranata. S tim u vezi, Tramp je obećao da će nastaviti svoje političke aktivnosti, uprkos težnjama korumpiranog državnog aparata da ga spreči. Inače, američka ekonomija je ponovo zabeležila pad i to u poslednja tri meseca zardeom zbog čega je još uvek nezvanično oglašen alarm da sledi recesija. Loše vesti će biti veliki udarac za Bajdenovu administraciju dok se priprema za tešku izbornu sezonu na sredini mandata. Zvaničnici Bele kuće pokušali su da suzbiju razgovore o recesiji, tvrdeći da su mnogi delovi ekonomije i dalje jaki.

Antonije Kovačević
foto: Kurir televizija

O ovoj temi je sa glavnom urednicom jutarnjeg programa razgovarao Antonije Kovačević, novinar i urednik portala Serbian Times.

- Na prvi pogled je jasno da Bajden nije u stanju da vodi zemlju na koji bi trebalo. Zbog takvih zdravstvenih problema nije u stanju da preuzme odgovornost takve svetske sile - rekao je Kovačević i dodao:

Antonije Kovačević, SAD, novinar
foto: Privatna arhiva

- Amerikanci su skoni da veruju u bajke, ali kada pogledaju u novčanik, onda će videti da li vas vole ili ne. Od Bajdenovih obećanja praktično nisu videli ništa. On je obećao da će ujediniti zemlju, to se nje desilo. Obećao je prosperitet - nije se dogodilo. Desio se rat u Ukarjini - Amerikanci nisu reagovali adekvatno. Desio se Avganistan. Dodajmo da Amerikanci imaju manje novca, nego što su ga imali pre dve godine. Ovde je sve poskupelo. Velika većina ozbiljnih analitičara u Americi uopšte ne veruje da će Džozef Bajden biti kandidat demokrata na izborima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:23

NOVA MASOVNA PUCNJAVA U SAD: Posle svađe u parku dvoje mrtvih i petoro ranjenih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track