KAKO ĆE OVO DA PODNESU LJUBITELJI ČOKOLADE?! Amerika će se suočiti sa nestašicom omiljenih slatkiša tokom Noći veštica
Foto: Shutterstock

nestašice

KAKO ĆE OVO DA PODNESU LJUBITELJI ČOKOLADE?! Amerika će se suočiti sa nestašicom omiljenih slatkiša tokom Noći veštica

Planeta -

Svi ljubitelji slatkiša će možda morati da ostanu bez njih ove Noć veštica, upozorio je ove nedelje izvršni direktor jednog proizvodnog lanca slatkiša Mišel Bak.

Problemi u lancu snabdevanja i rastući troškovi znače da je kompanija Hershey morala da da prioritet svojim redovnim proizvodima u odnosu na sezonske poslastice, RT.

- Nećemo moći u potpunosti da zadovoljimo potražnju potrošača za praznike, rekao je Bak u četvrtak nakon što je kompanija objavila rezultate za drugi kvartal.

Prema izveštaju CNN-a, kompanija je morala je da da prioritet svojoj ponudi koja postoji tokom cele godine.

Noć veštica čini oko desetine godišnje prodaje ove kompanije.

Potražnja za slatkišima je porasla tokom pandemije koronavirusa, dok su sirovine postale skuplje, a bilo ih je manje, objasnio je Bak.

Generalni direktor ove kompanije je rekao da su ova pitanja vezana za sukob u Ukrajini, ne objašnjavajući dalje.

Međutim, u SAD su prijavljivane nestašice hrane nekoliko meseci pre nego što su izbila neprijateljstva u Ukrajini. Sa fotografijama praznih polica koje su se širile na društvenim mrežama krajem 2021. godine, Bela kuća je negirala da je za to kriva njena politika.

Ron Klain, šef kabineta predsednika Džoa Bajdena, nazvao je krizu lanca snabdevanja ''prenaglašenim narativom'' u decembru.

Alkohol, meso, krompir, toalet papir, mlečni proizvodi i hrana za kućne ljubimce bili su među robom koja je nestala sa rafova početkom ove godine. Cene su takođe porasle otkako je Bajden preuzeo dužnost, sa inflacijom sa 1,4 odsto u decembru 2020. na 7 odsto u decembru 2021.

Dok je njegova administracija opisala inflaciju kao ''prolaznu'' tokom 2021. godine, stopa je nastavila da raste, dostigavši maksimum u četiri decenije od 9,1 odsto u junu.

Nakon pokretanja ruske vojne operacije u Ukrajini u februaru, Bajden je prešao na okrivljavanje ruskog predsednika Vladimira Putina za rastuće troškove u SAD, u više navrata primenjujući frazu ''Putinovo povećanje cena''.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track