02:50

U NEMAČKOJ PUNI RAFOVI, A CENE STANOVA PRESKUPE Novinar Kurir TV otkriva pravo stanje stvari OVAKO SE NEMCI PRIPREMAJU ZA KRIZU!

međunarodna kriza u Ukrajini

OVAKO SE NEMCI PRIPREMAJU ZA KRIZU Novinar Kurir TV otkriva pravo stanje stvari U NEMAČKOJ PUNI RAFOVI, A CENE STANOVA PRESKUPE

Planeta -

Novinar Kurir televizije Predrag Žambok uljučio je u program Kurir TV uživo iz Nemačke sa svim pitnim podacima u vezi sa krizom u ovoj zemlji

Novinar Kurir televizije Predrag Žambok se trenutno nalazi u Nemačkoj u Rozenhajmu, i iz prve ruke preneo je gledaocima Kurir televizije Kurira informacije o restrikcijama, marema štednje i trenutnom standardu tamo.

Predrag Žambok
foto: Kurir Televizija

- Nalazim se u Rozenhajmu, u jednom od najbogatijih gradova Bavarske i ovde je svaki dan u fokusu rusko - ukrajinska kriza. Ovde su primetne i mere štednje. Nemci su polako počeli da prelaze na solarne panele, i na alternativne načine grejanja. Manje koriste toplu vodu, ne bahate se kao nekada. Razmatraju i da pređu na automobile na struju, a njihova država će i dati subvencije kako bi sa motornih prešla na vozila na struju - ispričao je novinar Kurir televizije predrag Žambok i dodao:

Predrag Žambok
foto: Kurir Televizija

- Najavljena su poskupljenja gasa i struje, ali se još nisu desila. Mogu da kažem da su supermarketi puni, nema praznih rafova kao što se negde priča. Cena šećera je 0,80 centi, brašno je oko 1,10 evra, dok ulje jeste zaista skupo i iznosi 4 evra po litru. Nemce muči priliv Ukrajinaca, te su cene iznajmljivanja stanova skočile po kvadratu za 1 evro od rusko-ukrajinske krize. Ako hoćete da iznajmite stan u Minhenu, on košta 20 evra po kravdratu, pto znači da za stan od 50 kvadratnih metara morate izdvojiti na iznajmljivanje 1000 evra. Nešto jeftiniji je Frankfurt, gde je cena 16, 23 evra po kvadratu, a Berlinu je 15 evra. Država je najavila pravljenje velikih kotlova za grejanje vode i subvencije za solarne panele.

02:50

U NEMAČKOJ PUNI RAFOVI, A CENE STANOVA PRESKUPE Novinar Kurir TV otkriva pravo stanje stvari OVAKO SE NEMCI PRIPREMAJU ZA KRIZU!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

19:46

CENE ENERGENATA NISU SKOČILE ZBOG RATA U UKRAJINI Stručnjaci tvrde: Nemačka slabi i već je u recesiji RUSIJA SE OVAKO OSIGURALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track