POGINULA LEGENDARNA PUKOVNICA VOJSKE DNR: Ko je Olga Kačura kojoj je Putin posthumno dodelio zvanje HEROJA RUSIJE! VIDEO
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

hrabro

POGINULA LEGENDARNA PUKOVNICA VOJSKE DNR: Ko je Olga Kačura kojoj je Putin posthumno dodelio zvanje HEROJA RUSIJE! VIDEO

Planeta -

Olga Kačura, komandant raketnog diviziona Narodne milicije Donjecke Narodne Republike, sa ratnim imenom „Korsa“, poginula je juče, javlja portal Carigrad.

Vladimir Putin je potpisao ukaz o dodeli Kačuri koja je imala čin pukovnika zvanja Heroja Rusije Kačuri, a juče joj je rukovodstvo DNR dodelilo zvanje Heroja Donjecke Republike.

Ukrajinske „patriote“ očekivano su se obradovale smrti žene koja je postala jedan od simbola narodnog otpora u Donbasu.

Podsetimo, Korsa je poginula kada su se ona i njeni ljudi vraćali sa svojih položaja kada su naišli na vatru Oružanih snaga Ukrajine kod Gorlovke. Ratni dopisnici koji poznaju komandanta govore o njoj kao o talentovanoj, veseloj i neshvatljivo hrabroj.

Komandant Korsa stajao je na početku formiranja Narodne milicije DNR. Olga Kačura je iz porodice oficira - 12 generacija vojnika. Služila je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine do 2012. godine, a 2014. je prebegla u DNR. Tokom rata usvojila je dečaka, a njena ćerka je neko vreme služila u jedinici kod svoje majke.

Sama Korsa je od 2014. komandovala divizionom raketne artiljerije DNR u Gorlovki, jednom od najopasnijih područja. Uspela je da školuje stotine boraca, a pod komandom je imala 140 artiljeraca.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Carigrad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track