OTROVANOM KAŠOM USMRTILA ĆERKU I UNUČAD: Ruskinja se na ovaj korak odlučila iz očajanja! VIDEO
Foto: Screenshot Ren TV

tuga

OTROVANOM KAŠOM USMRTILA ĆERKU I UNUČAD: Ruskinja se na ovaj korak odlučila iz očajanja! VIDEO

Planeta -

U Saratovskoj oblasti troje dece i 23-godišnju devojku, ubila je njihova rođena 49-godišnja baka, koja je i sama došla u policiju sa priznanjem, prenela je REN TV.

TV kanal je naveo da se tragedija dogodila u selu Aleksandrovka kod Saratova krajem 2021. Međutim, tada je baka žrtava Lidija Širijaeva negirala svoju krivicu.

Istovremeno, nekoliko meseci kasnije, odlučila je da se preda policiji. Širjaeva je policajcima rekla da je u pretincu za rukavice uzela otrov od njenog preminulog muža i dodala ga u mlečnu kašu, kojom je potom hranila svoje unuke i ćerku sa invaliditetom. Deca su imala tri, pet i sedam godina.

Nekoliko sati kasnije, otrov je delovao, a 13. decembra su umrli.

Policija je otvorila krivični postupak i obavila više desetina pregleda. Prema njihovim rezultatima, istražitelji su zaključili da su deca i devojčica umrli od trovanja insekticidom, kojim je nekoliko dana pre tragedije tretirana kuća. O baki niko nije razmišljao, pogotovo što je negirala svoju krivicu.

Prema rečima komšija Širjaeve, na takve akcije ju je naterala smrt njenog supruga, koji je nekoliko meseci pre incidenta doživeo strašnu nesreću i poginuo. Takođe, jedna od verzija tragedije je da je žena jednostavno bila umorna od podizanja unučadi i ćerke sa invaliditetom. Majka dece i sin Širiajeve nisu učestvovali u njihovom vaspitanju.

Trenutno je ženi određen pritvor i njoj će u bliskoj budućnosti biti određena mera zabrane, a preti doživotni zatvor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track