RONILAC OTKRIO KAKO JE NAŠAO 100.000 DOLARA VREDAN DIJAMANT MEĐU KORALIMA: I šta je velikodušno ponudio putnicima sa kruzera
Foto: Printscreen/YouTube

srećni kamen

RONILAC OTKRIO KAKO JE NAŠAO 100.000 DOLARA VREDAN DIJAMANT MEĐU KORALIMA: I šta je velikodušno ponudio putnicima sa kruzera

Planeta -

Ronilac iz Kvinslenda otkrio je kako je uočio blistavi dijamant vredan 100.000 dolara među koralima.

Stjuard iz Bundaberga je pre 10 godina roneći miljama daleko od svake civilizacije primetio zadivljujući dragulj i ponudio je svim putnicima sa kruzera na kom je bio da im vrati "kamičak", pod uslovom da je njihov. Kako niko nije polagao pravo na dijamant, Stjuart ga je zadržao za sebe.

Sada je, gostujući u jednom kvinslendskom tok šou, ispričao da je roneći na koralnom grebenu primetio neko svetlucanje.lucalo dok je ronio na grebenu.

"Ronio sam dole, oko grebena i nešto mi je zapalo za oko pa sam zaronio sam malo niže i zgrabio ga“, rekao je. "Veličine mog nokta, bio je to dijamant od dva i po karata.“

Stjuart je rekao da nije mogao da krije od ostatka broda šta je pronašao.

"Rekao sam im da sam našao kamen, dragi kamen, ništa više od toga nisam rekao. I da, ako ga je neko izgubio na ovom krstarenju, može da dođe do mene, opiše mi ga i njihovo je. Nisam rekao ništa više od toga", ispričao je on.

Na kraju je Stjuartu ostao dijamant. "Niko nije došao i tražio, pa sam ga zadržao i od tada ga imam“, rekao je on i dodao da je dijamant procenjen na 100.000 dolara.

Pokazalo se da je to bio samo početak srećnog niza za Stjuarta na krstarenju. "Igrao sam bingo prvi put u životu na tom krstarenju i osvojio 11.500 dolara", rekao je on.

"Srećni" dijamant Stjuart nije prodao i čuva ga u svom domu.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track