ŽELE DA UNIŠTE RUSIJU! Medvedev brutalno govorio o SAD: U Ukrajini se agresivno vodi njihova zločinačka politika
Foto: Anton Veselov / Alamy / Alamy / Profimedia

ruska invazija na ukrajinu

ŽELE DA UNIŠTE RUSIJU! Medvedev brutalno govorio o SAD: U Ukrajini se agresivno vodi njihova zločinačka politika

Planeta -

-U Ukrajini se agresivno vodi zločinačka politika Sjedinjenih Država. Istina, uz mnogo aktivniju podršku Evropske unije, koja je konačno izgubila nezavisnost, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dimitrij Medvedev u intervjuu za rusku agenciju TASS, koji je jutros objavljen.

Kako ocenjuje, cilj je isti – da se uništi Rusija.

-To je osnovni uzrok izuzetno agresivnog, rusofobičnog geopolitičkog procesa koji je pokrenuo Zapad. Naš odgovor je težak, ali pažljivo osmišljen, dodao je.

Intervju je se poklopio, podseća britanski Gardijan, sa godišnjicom ruskog napada na Gruziju 2008. godine, koji se dogodio kada je on bio na vlasti.

Kako je istakao, ako postoji prilika da se problem reši mirnim putem, za pregovaračkim stolom, to treba da se učini.

-Ali kada nema izlaza, morate reagovati silom. Nažalost, i u Gruziji i u Ukrajini, vlasti ovih zemalja nisu ostavile Rusiji izbora, ometajući procese političkog rešavanja ovih sukoba. I mi smo namerno išli na vojnu intervenciju, naglasio je.

Što se tiče NATO-a, njegova neumoljiva želja da se širi duž ruskih granica, poput tumora, postala je globalni problem. Od toga se svi razumni ljudi razbole, rekao je nekadašnji ruski predsednik.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track