PUTINOVA VUČICA GOVORILA DA UŽIVA U UBIJANJU UKRAJINACA?! Novi detalji iz života potpukovnice Olge, koju je raznela raketa
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

projektil pogodio njeno vozilo

PUTINOVA VUČICA GOVORILA DA UŽIVA U UBIJANJU UKRAJINACA?! Novi detalji iz života potpukovnice Olge, koju je raznela raketa

Planeta -

Olga Kačura koja je bila komandant raketnog diviziona i hvalila se kako je uživala u ubijanju Ukrajinaca i čije su trupe pucale na civile u regionu Donbasa ubijena je u raketnom napadu prošle nedelje, prenosi Dejli mejl.

Kačura je bila, kako prenosi Njuzvik, poznata i kao Putinova ''vučica''.

Ranije govoreći u dokumentarcu RT-a, aludirala je na svoj nadimak.

-Ona čuva ognjište, svoju decu, svoju porodicu. Ni u prirodi nijedan vuk neće tako agresivno braniti svoje mladunče kao vučica, istakla je tada ova majka dvoje dece.

Potpukovnica Narodne Milicije Donjecke Narodne Republike (DNR) Olga 'Kursa' Kačura (52) ubijena je odmah nakon što je ukrajinska raketa pogodio njen automobil dok se vozila u gradu Gorlovka, u Donjeckoj oblasti.

Kačura, koja je prva žena oficir u Rusiji koja je poginula u ratu u Ukrajini, bila je komandant diviziona raketne artiljerije koja je navodno granatirala civile u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Olga Kačura
Olga Kačurafoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Kako prenosi britanski list, njena jedinica je pucala na civile u regionu Donbasa, a Kačura se kasnije hvalila da je uživala u ubijanju Ukrajinaca u intervjuima na propagandnim kanalima Kremlja.

Kačura, navodno je prešla na prorusku stranu 2014. nakon što je Putin podstakao pobunu pobunjenika u Donbasu.

Često bi se maskirala u pripadnika regularnih ukrajinskih snaga da bi počinila ratne zločine kako bi ih diskreditovala, navode ukrajinske oružane snage.

- Kačura je bila kriva za granatiranje gradova Donbasa i smrt civila, rekao je ukrajinski novinar Denis Kazanski.

U Ukrajini je u odsustvu osuđena na 12 godina zatvora.

Ona je postala jedan od poslednjih ruskih visokih oficira koji su ubijeni u Ukrajini tokom rata.

Kačura je 97. poznati oficir koji je ubijen u Ukrajini.

Putin je Kačuri dodelio posthumno priznanje Heroja Rusije - najviše priznanje Kremlja - "za hrabrost i herojstvo koje je iskazala u vršenju vojne dužnosti".

Margarita Simonjan, šefica mreže RT, rekla je: ''Legendarna Korsa je umrla u Horlivki... Neka počiva u miru... Šef (Putin) dodelio je Korsu titulu Heroja Rusije. Tako bi trebalo da bude. Ovo su naši zajednički heroji.''

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Dejli mejl/Njuzvik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track