MEGA BEGUNAC PAO U ŠPANIJI: Zlostavljao 5-godišnju ćerku, pokušao da izbegne hvatanje promenom izgleda VIDEO
Foto: El Digital Cartagena

kriminal

MEGA BEGUNAC PAO U ŠPANIJI: Zlostavljao 5-godišnju ćerku, pokušao da izbegne hvatanje promenom izgleda VIDEO

Planeta -

Nacionalna policija uhapsila je u San Huanu (Alikante) jednog od begunaca koji je bio na listi najtraženijih. Muškarac je bio u bekstvu od kada je u februaru prošle godine osuđen za seksualno zlostavljanje svoje ćerke 2008. godine, kada je devojčica imala pet godina.

Kako je saopštila policija, lokacija Dijega Darija Gonzalesa Gersija bila je "izuzetno teška" pošto je pribegao "velikoj fizičkoj promeni" kako bi sprečio da bude identifikovan.

Osim što je pustio bradu i dugu kosu i farbao ih u plavo, uhapšeni je koristio kontaktna sočiva u boji, šablone da lažira svoju visinu, a povećao je tetovaže da sakrije one koje je već imao.

Hapšenjem ove osobe, za kojom je nakon osude raspisana poternica i zatvorska kazna, sada je sedam begunaca koji čine listu „najtraženijih“ Nacionalne policije.

Agenti su imali različite informacije da se begunac nalazi u provinciji Alikante. Istražitelji su nekoliko meseci sprovodili brojne postupke dok nisu uspeli da lociraju njegovu rezidenciju u oblasti San Huana, iako je njegova konačna lokacija bila „izuzetno teška” zbog „velike promene” u njegovom fizičkom izgledu kako ne bi bio prepoznat.

Agenti su takođe potvrdili da je stalno menjao adresu i radio nekvalifikovane poslove da bi preživeo i živeo ne privlačeći pažnju. Konačno, oko 14:00 u utorak, uspeo je da bude uhapšen.

Gonzales Gersi je bio u bekstvu od španskog pravosuđa od februara prošle godine kada je osuđen na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja. Naime, događaji datiraju iz 2008. godine kada je zlostavljao ćerku koja je tada imala pet godina.

Prema pritužbi njenog bivšeg partnera, devojčica je bila "tužna, potištena i nevoljna" da provodi vikende sa ocem koji joj je kod kuće puštao filmove sa pornografskim sadržajem. Maloletnica je izjavila da je trpela dodirivanje stidnih delova, kako iznad tako i ispod odeće, čak i kada je bila gola. Uz to, otac mu je rekao da je to tajna koju nikome ne treba da otkriva.

Prošlog juna Nacionalna policija objavila je listu deset najtraženijih begunaca kako bi zatražila saradnju građana na njihovom lociranju. Sa lokacijom i hapšenjem Dijega Darija Gonzalesa Gersija, a za samo dva meseca, spisak je već sastavljen od samo sedam begunaca.

Kurir.rs/elindependiente

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track